Medikai pas pacientę pateko tik įveikę kliūčių ruožą | kl.lt

MEDIKAI PAS PACIENTĘ PATEKO TIK ĮVEIKĘ KLIŪČIŲ RUOŽĄ

Naktį į šeštadienį Kauno greitosios pagalbos medikai buvo priversti laikyti dar vieną savo profesionalumo egzaminą – norėdami suteikti pagalbą jos prašiusiai pacientei, jie turėjo įveikti ilgą kliūčių ruožą bei susidūrė su gniuždančiu visuomenės abejingumu.

Mįslingas skambutis

Telefoninio skambučio, sukėlusio apie valandą trukusią įtampą, sulaukta pusvalandis po vidurnakčio. Skambinusioji kalbėjo tokiu prislopintu balsu, kad buvo sunku suprasti, kas jai atsitiko. Juolab išgirsti adresą, kuriuo reikia išsiųsti pagalbą.

Galiausia pokalbis nutrūko, skambinusiosios laido gale pasigirdus įvairių įtarimų sukėlusiam pypsėjimui. Bandant perskambinti, moters telefono numeris visą laiką buvo užimtas.

Neprisibeldė pusvalandį

Skambinusiosios adresą pavyko iššifruoti tik daugybę kartų perklausius pokalbio įrašą. Tačiau juo nuvykusi medikų brigada susidūrė su naujomis kliūtimis.

Sustojus prie dviaukščio, iš kurio šauktasi pagalbos, jo antrojo aukšto languose degė šviesa. Tačiau pradėjus belstis į užrakintas duris, ji dingo.

Veltui medikai dar apie pusvalandį bandė išspręsti šį rebusą, belsdamiesi į duris bei langus, galiausiai – įjungę garsinį savo automobilio signalą, o jų kolegoms stotyje ir toliau nesėkmingai bandant prisiskambinti kvietusiosios pagalbą telefono numeriu. Šis ir toliau buvo užimtas. 

Tamsos įkaitai

Per tą pusvalandį neišėjo laukan ar neatidarė lango nė vienas šio dviaukščio gyventojas. Abejingi tam, kas vyksta, buvo ir jų kaimynai iš aplinkinių namų. Galiausia nuspręsta prašyti policijos pagalbos.

Į skambinusios butą patekta, tik atvykus pareigūnams – per jau atrakintas duris. Tačiau dar reikėjo įveikti aklinoje tamsoje skendinčius labai stačius, suktus ir slidžius laiptus. Visiškai tamsu buvo ir bute. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad nelaimėlė guli lovoje.

Ji patvirtino kvietusi greitąją, nes jau nebegalėjo ištverti galvos skausmo. Tačiau tikino neatsimenanti nei kaip užgesino šviesą, nei kaip atrakino lauko duris.

Išsigando komplikacijų

Svečiams uždegus šviesą, pusamžės nelaimėlės veide pastebėta mėlynė po akimi. Moteris teigė susižalojusi pati – prieš porą savaičių nukritusi. Tačiau nusprendus ją vežti į ligoninę, tradiciškai ėmė spyriotis.

Nusileido tik tada, kai išgirdo apie gresiančias komplikacijas, susijusias su tokiais galvos skausmais ir juos lydinčiais pykinimais.

Pavojus – kasdienis palydovas

„Mums dažnai tenka dirbti ekstremaliomis sąlygomis. Pavyzdžiui, sugebėti apžiūrėti pacientą ir konstatuoti, kas jam nutiko, tik pasišviečiant prožektoriumi arba žvake, nes bute dėl skolų išjungta elektra“, – pasakojo greitosios pagalbos medikai.

Jie neslėpė, kad dažnai, vykdami į iškvietimus, turi būti pasirengę viskam. „Reikia ir psichologinių žinių, ir atsargesnio žodžio, o kartais ir patylėti bei nuryti nepelnytus priekaištus,“ – guodėsi pašnekovai.

Laimė, kad neatsisako padėti policija, vien savo pasirodymu labai sudrausminanti daugelį agresyvių ir kaprizingų pacientų.

Kauno greitosios pagalbos medikams yra tekę lipti pas pacientus ir kopėčiomis. Jau nekalbant apie tai, kiek kartų šie prieš juos smurtavo. Buvo atvejų ir kai tai bandyta daryti, pagriebus kirvį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

padėka

AČiū medikams, o visuomenė pikta abejinga kitų skausmui

Vaidas

O kartais jiems tereikia zmogiskumo truputi..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS