Metų kaunietės rinkimai: dešimt dalyvių, sulaukusių didžiausio jūsų palaikymo | kl.lt

METŲ KAUNIETĖS RINKIMAI: DEŠIMT DALYVIŲ, SULAUKUSIŲ DIDŽIAUSIO JŪSŲ PALAIKYMO

  • 14

Skelbiame "Metų kaunietė 2018" dalyvių dešimtuką, ir vėl kviečiame jus balsuoti bei taip išrinkti finalinį projekto dalyvių šešetuką. Jos bus pakviestos dalyvauti ir bus pagerbtos Metų kaunietės apdovanojimo iškilmėse, vyksiančiose kovo 8 d. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

Projektas "Metų kaunietė" ir šiemet išjudino miestiečius. Sulaukėme daugybės jūsų atsiliepimų, susižavėjimo ir padėkos žodžių pretendentėms.

Tai svarbu ne tik projekte dalyvaujančioms veiklioms, talentingoms moterims, bet ir visiems gyventojams, nes tai proga sužinoti daugiau apie žmones, gyvenančius šalia mūsų, sužinoti apie jų iniciatyvas, pasidžiaugti jų pasiekimais, gal net prisidėti prie jų veiklos.

Projektas ne vienam kauniečiui gali tapti paskata ir postūmiu ir pačiam imtis galbūt ilgai atidėliotų idėjų bei dar labiau stiprinti miesto bendruomenę, gyventojų patriotizmą bei pasitikėjimo, didžiavimo savimi ir Kaunu jausmą, gražinti Kauną bei tapti dar jaukesne vieta gyventi.

Šio etapo balsavimas tęsis iki vasario 19 d. 12 val., o vasario 20 d. bus paskelbtas finalinis dalyvių šešetukas.

Finalinėms iškilmėms ypatingai ruošiasi teatro režisierius Kęstutis Jakštas, dirigentas Jonas Janulevičius, atlikėjai Gabrielė Bielskytė, Gitana Pečkytė, Kęstutis Alčiauskis, Rokas Laureckis, Jeronimas Milius, Žanas Voronovas, Mindaugas Zimkus, choro ir baleto artistai, choro dainininkų ansamblis (vad. Rasa Vaitkevičiūtė) bei teatro simfoninis orkestras. Programoje – dainos iš populiarių miuziklų.

Pristatome “Metų kaunietė 2018” dalyvių dešimtuką:

01 AGNĖ ŠELEIKAITĖ – plaukikė, pernai tapusi Jaunimo vasaros olimpinių žaidynių čempione, rodanti puikų pavyzdį jauniems žmonėms ir kviečianti visus gyventi aktyviai ir judriai.

05 DAIVA ČEPULIENĖ – gydytoja, mamologė, krūtų onkochirurgė, medicinos mokslų daktarė. Pacienčių labai vertinama už dėmesingumą, atidumą, žmogišką atjautą, pagalbą bet kuriuo metu, konsultuoja, operuoja ir gydo tūkstančius visos Lietuvos moterų.

06 DIANA RĖKLAITIENĖ – Lietuvos sporto universiteto rektorė, pirmoji moteris, tapusi šalies aukštosios mokyklos vadove.

07 Sesuo GABRIELĖ AUŠRA VASILIAUSKAITĖ – sesuo benediktinė, teologijos mokslų daktarė, dėstytoja, besirūpinanti miestui ir jo istorijai svarbių Šv.Mikalojaus (benediktinių) bažnyčios ir viso benediktinių vienuolyno ansamblio restauracija, vienuolyno archyvu, dalyvauja socialiniuose projektuose.

08 GIEDRĖ MIKAITIENĖ – Pažaislio festivalio direktorė, besirūpinanti, kad tęstųsi tradicija kasmet trims mėnesiams kauniečius, aplinkinių rajonų gyventojus ir svečius įtraukti į įspūdingų muzikos renginių maratoną.

09 INGA MIKŠTAITĖ – daugkartinė kiokušin karatė Europos čempionė, pati tebeskinanti laurus tarptautinėse varžybose,  kartu randanti laiko mokytojauti bei treniruoti darželinukus ir moksleivius.

16 OLIVIJA GUSTIENĖ – profesorė, gydytoja kardiologė, gydanti širdies ir kraujagyslių ligomis sergančius žmones, iš mirties nagų išplėšusi ne vieną pacientą ištikus širdies infarktui ir padedanti pastariesiems grįžti į visavertį gyvenimą.

17 RAMUNĖ BANIULIENĖ – Palemono gimnazijos direktorė, biologijos mokytoja, ilgametė folkloro ansamblio "Bitula" viena iš vadovų, labai aktyviai burianti Palemono bendruomenę.

19 VIKTORIJA STREIČA – teatro, televizijos ir kino aktorė bei režisierė, režisūros aukštumas šturmavusi Kaune pastatydama išskirtinio pasisekimo sulaukusį miuziklą "Džekilas ir Haidas". Ji režisavo ir Lietuvos tūkstantmečio Dainų šventės Dainų dieną, vykusią Kaune.

20 VITA LIAUDANSKAITĖ-VAITKEVIČIENĖ – dirigentė, vargonininkė, pedagogė, sakralinės muzikos specialistė, giesmių ir dainų autorė, renginių organizatorė, Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos ir šv.Cecilijos chorų vadovė, Marijos radijo muzikos redaktorė. Ji buvo muzikos meno vadovė ir vyriausia dirigentė per popiežiaus Pranciškaus aukotas šv.Mišias Kauno Santakoje.


Balsuodami už pasirinktą kandidatę ar kandidates atkreipkite dėmesį, kad kiekviename projekto etape balsavimas ir balsų skaičiavimas pradedamas iš naujo.

BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite, užpildykite specialų kuponą ir siųskite jį adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas; arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g. 18, Kaunas. Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis. Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKN XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio. SMS kaina – 1 euras. SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Edita

Labai jau komerciniai rinkimai. Nori būti Kauniete 2018 - NUSIPIRK! Niekam neįdomu pretendenčių nuopelnai ar jas palaikančių žmonių nuomonė. Viska lemia "kauno dienos" pardavimai ir poros asmenų nupirktų dienraščiu nesveikas kiekis (šimtais). Jei teisingi rinkimai, tai be pinigų, tik paprastai balsuojant. Labai įdomu ar iki metų kaunietės rinkimų, buvo išpirkta tūstančiai dienraščių per vieną dieną. Gal " Kauno diena" parems pvz. neįgalius vaikus už surinktus balsavimo pinigus.

Anonimas

Giedrė Mikaitienė? Už kokius darbus ji pretendentė? Kad dirba savo darbą Pažaislio muzikos festivaly?! O tai nusipelnymas! Geriau tegu papasakoja, kaip jos vyras liberalas Kaune „auksinį tualetą” pastatė...

Aušra

Balsuoju už Gydytoją Daivą Čepulienę, jos dėka šiandien gyvenu ir džiaugiuosi gyvenimu, man pritartų visos moterys, kurios pas ją konsultavosi ir buvo jos operuojamos. Ji - tikras Žmogus, Ji verta tapti metų Kauniete, ačiū, Gydytoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS