Miegmaišiai Ukrainos kariams jau Užkarpatėje | kl.lt

MIEGMAIŠIAI UKRAINOS KARIAMS JAU UŽKARPATĖJE

  • 0

Daugiau kaip 500 miegmaišių, kuriuos Kauno rajono savivaldybė ir jos gyventojai dovanojo Ukrainos kariams, šią savaitę buvo perduoti Užkarpatės apskrities karinei administracijai, kuri pasirūpins, kad parama pasiektų brigadas, kovojančias įvairiose šalies vietose.

Prieš keletą savaičių Kauno rajono savivaldybė sulaukė prašymo iš partnerių Ukrainoje, Užkarpatės apskrities. Prasidedant antrajai karo žiemai jiems labai reikia šiltų miegmaišių.

„Fronte kovojantys mūsų kariai aprūpinti amunicija ir apranga, tačiau žiemą apkasuose šalta, o jie neturi kuo prisidengti, kad būtų bent kiek šilčiau“, – pasakojo miegmaišių siuntą priėmęs Užkarpatės apskrities tarybos narys Volodymyras Čubirko.

„Mes suprantame, kad ukrainiečiai kovoja ne tik už savo laisvę, bet ir mūsų visų saugumą, todėl turime jiems padėti, kaip galime“, – išlydėdamas paramą iš Lietuvos sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Paramą į Ukrainą pristatęs Kauno rajono savivaldybės vicemeras Paulius Visockas pabrėžė, kad tai pakaunės žmonių siunčiama pagalba. „Gavę jūsų prašymą, paskelbėme akciją „Sušildykime Ukrainos karius“, kurios metu kvietėme gyventojus padovanoti miegmaišių jūsų kovotojams. Džiaugiamės, kad mūsų visuomenė neabejinga jūsų kovai“, – duodamas interviu Ukrainos televizijai sakė P. Visockas.

Mes suprantame, kad ukrainiečiai kovoja ne tik už savo laisvę, bet ir mūsų visų saugumą, todėl turime jiems padėti.

Užkarpatės apskrities tarybos nariai paminėjo, kad, trūkstant miegmaišių, žmonės bandė juos siūti patys, tačiau specialiai tam nepritaikyti audiniai žiemą lauke gelbėja mažai.

Ukrainiečiams padovanoti miegmaišiai yra didesni nei įprastai, kad į juos tilptų kariai su apranga ir amunicija, be to, jie tinkami naudoti net esant 10 °C šalčiui.

Daugiausia miegmaišių paramai surinkta Zapyškio pagrindinėje mokykloje, Garliavos Juozo Lukšos ir Čekiškės gimnazijose. Žmonės noriai aukojo ir kitose seniūnijose, dalį paramos sudarė ir savivaldybės nupirkti miegmaišiai.

Nuo karo Ukrainoje pradžios tai jau ketvirtoji paramos siunta Kauno rajono partneriams iš Užkarpatės apskrities. Prieš tai Kauno rajono savivaldybė ir vietos verslininkai ukrainiečiams dovanojo greitosios medicinos pagalbos automobilį, visureigį, medicininės įrangos ir priemonių, antklodžių, čiužinių, generatorių, termovizorių, maisto produktų.

Gairės: Kauno rajonas, rajono-naujiena, miegmaišiai Ukrainos kariams, Užkarpatės apskrities karinė administracija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS