Mirė Nacionalinės šeimos tarybos pirmininkė R. Jurkuvienė | kl.lt

MIRĖ NACIONALINĖS ŠEIMOS TARYBOS PIRMININKĖ R. JURKUVIENĖ

  • 10

Mirė Nacionalinės šeimos tarybos pirmininkė Ramunė Jurkuvienė, penktadienį pranešė Prezidentūra.

„Netekome aktyvios šeimos politikos žinovės, savo šalies patriotės, geros mamos, kuri tiek savo indėliu į motinystę, tiek nuopelnais šeimos stiprinimo srityje buvo pozityvios motinystės, atsakingumo, pasiaukojimo pavyzdys ir įkvėpimo šaltinis“, – rašoma prezidento Gitano Nausėdos užuojautoje artimiesiems bei bendruomenei.

R. Jurkuvienė gimė 1957 metais Kaune, 20 metų dirbo gydytoja. Ji buvo ilgametė dėstytoja Kauno kolegijoje, Kauno medicinos universitete, Lietuvos sveikatos mokslų universitete ir Marijampolės kolegijoje. 2003 metais apgynė daktaro disertaciją apie socialines inovacijas. Taip pat dirbo Lietuvos „Carito“ generalinio direktoriaus pavaduotoja.

2011–2012 metais R. Jurkuvienė dirbo Socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja. 2013–2018 metais buvo Socialinio darbo tarybos pirmininkė.

2020 metų spalio 1 dienos Seimo nutarimu buvo paskirta Nacionalinės šeimos tarybos pirmininke.

R. Jurkuvienė buvo ilgametė aktyvi visuomenės veikėja ir nevyriausybinių organizacijų narė. Ji taip pat yra septynių knygų, daugiau nei 40 mokslinių straipsnių ir kitų publikacijų lietuvių ir anglų kalbomis autorė.

Kartu su vyru Vytautu užaugino penkis vaikus.

Šiemet R. Jurkuvienė apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

pirma karta teko isgirst ,kad buvo tokia

-Nacionalines seimos taryba !!! ... ka konkreciai nuveike si taryba ??kodel tos tarybos atstovu nesimate Seimu marse...??

Jei \\\\...////

jau vatnykas užjaučia,tai tikrai "nusipelnusi" asmenybė.

Pilietiškas

Aš irgi stebiuosi: negi pas mus buvo naçionalinė šeimos taryba? O ką ji veikė? Kovojo už partnerystės įstatymą? Tada tai padaryti jiems ouikiai pavyko! Bravo tokiai tarybai! Na, ar ne absurdų valstybė yra Lietuva? Bykesni valdo bukus!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS