Mokyklos dalijosi dalyvaujamojo biudžeto patirtimis | kl.lt

MOKYKLOS DALIJOSI DALYVAUJAMOJO BIUDŽETO PATIRTIMIS

  • 1

Vasario 8-osios popietę Kauno rajono mokyklų atstovai susitiko aptarti savo patirtis, sėkmes ir iššūkius, įgyvendinant dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvas. Praėjusiais metais šiame projekte dalyvavo aštuonios rajono gimnazijos, kurių idėjoms įgyvendinti savivaldybė skyrė daugiau kaip 25 tūkst. eurų.

„Dalyvaujamasis biudžetas – demokratinis procesas ir tie, kurie vykdėte šį projektą savo mokyklose, tai turbūt labai aiškiai supratote. Jūs drauge siūlėte, diskutavote ir balsavote, kurios idėjos naudingesnės ir svarbesnės jūsų bendruomenėms. Todėl noriu pasidžiaugti, kad esate tokie kūrybingi, aktyvūs, pilietiški ir savo įstaigose pasiekėte gražių rezultatų“, – kalbėjo vicemerė Raminta Popovienė.

Babtų gimnazijoje įrengti trys geriamojo vandens fontanai, Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijoje – paplūdimio tinklinio aikštelė, Vandžiogalos gimnazijoje – treniruočių salė ir nupirkta įvairių treniruoklių, 5-iose klasėse Neveronių gimnazijoje – kondicionieriai.

Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje atnaujintas mokyklos valgyklos patalpų interjeras, Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje pastatytas stacionarus teniso stalas gimnazijos parke, vestibiulyje įrengta poilsio zona ir nupirkta naujų muzikos instrumentų, Piliuonos gimnazijoje sukurta lauko poilsio zona, o Vilkijos gimnazijoje aktų salės siena padengta veidrodžiais, renginių kokybei pagerinti nupirktas sceninis prožektorius, aktyviam bendruomenės narių laisvalaikiui įsigyti du lauko teniso stalai.

Bendrojo ugdymo mokyklų mokinių dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvų projektų finansavimo tikslas – skatinti mokinių iniciatyvas, tobulinti finansinio raštingumo ir verslumo įgūdžius, gilinti žinias apie mokyklos biudžeto sudarymą, didinti mokinių įsitraukimą į mokyklos veiklas ir kurti atvirą sprendimų priėmimo kultūrą. Ši iniciatyva suteikia mokiniams daugiau galių patiems priimti sprendimus, kaip galima panaudoti mokyklos biudžeto lėšas, o savo bendruomenėse mokiniai įgyvendina tas idėjas, kurios jiems patiems atrodo svarbios ir reikšmingos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIRDAS.

AKTYVUS DALYVAVIMAS 8 VAIKAI .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS