Neeilinis radinys pakaunėje: specialiąsias tarnybas ant kojų sukėlė meteorologų brokas? | kl.lt

NEEILINIS RADINYS PAKAUNĖJE: SPECIALIĄSIAS TARNYBAS ANT KOJŲ SUKĖLĖ METEOROLOGŲ BROKAS?

  • 15

Sekmadienio popietė, remiantis Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėmis, pakaunėje buvo neeilinė. Pranešta apie aptiktą sprogusį meteorologinį balioną su kažkokiu rusišku užrašu. Policijos pareigūnai net bijojo patys prie jo artintis – išmatuoti šio radinio radiacinio fono paprašė ugniagesių gelbėtojų.

Tokį prašymą ugniagesiai gelbėtojai gavo 14.49 val. Nurodytas adresas, į kurį reikia atvykti, buvo Lapių seniūnija, šio miestelio A. Merkio gatvė. Tiesa, ir seniūnė, ir minėtos Lapių dalies seniūnaitė portalui kauno.diena.lt šiandien teigė nieko apie ugniagesių gelbėtojų suvestinėse minimą vakarykštę sumaištį jų miestelyje nežinančios.

Tačiau portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad tai buvo ne Lapių gyventojo, o šio miestelio svečio, atvykusio pas kažką iš vietinių, radinys. O šis buvo pastebėtas kasant kieme sniegą. Tiksliau pirmiausiai buvo atkreiptas dėmesys į nuo stogo nukarusią kažkokią įtartiną virvę. Ši buvo nuo kažkokios dėžutės, esančios ant stogo.

Bendrajam pagalbos centrui šis Lapių svečias teigė dar vežęs savo radinį į Kauno rajono policijos komisariatą, įsikūrusį Mastaičiuose. Tačiau šis savaitgalį nedirba.

Grįžus su radiniu prie Lapių seniūnijos, konstatuota tas pats. Tada ir paskambinta telefonu 112.

Į įvykio vietą pasiųsti policijos pareigūnai taip pat nežinojo su kuo susidūrė, todėl bijojo prie šio radinio artintis. Ir tradiciškai išsikvietė pagalbon ugniagesius gelbėtojus.

Šie atvyko į Lapes su specialiais kostiumais bei įranga. Ir, išmatavę radiacinį rasto daikto foną, konstatavo, kad šis pavojaus nekelia.

Anot Kauno policijos atstovės, viskas baigėsi tuo, kad radinys šiuo metu saugomas policijoje ir sprendžiama, ką su juo toliau daryti. 

Internete galima rasti tokį meteorologinio baliono apibūdinimą: „Tai vandenilio arba helio pripildytas lateksinis balionas, kuris pakilęs į 30–45 km aukštį fiksuoja atmosferos slėgį, temperatūrą, drėgnumą ir vėjo greitį, o surinktus duomenis radio ryšiu perduoda į meteorologijos stotyje esantį radarą. Kasdien du kartus per parą iš 800 pasaulio vietų paleidžiami meteorologiniai balionai orų sąlygoms stebėti. Lietuvoje tokio tipo balionai leidžiami kas dvi dienas iš Kauno meteorologijos stoties.“

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

ogi

ireminta likusi genseko saika pavaldi zydbergiams ir siandien su visa gauja kolegu /vertybininku kraustosi is proto sapnuodami rusa nes patys ten tokiais buvo 1 tik berijos andropov dusanskyvardai kelia siurpa patiems rusams ta patvyrtino buves sovietu generolas specslaptu bylu ivasov aiskiai paskelbes sionsatanystu nora supinigais papurkti o po to viska sunaikint ka ir matome bet tam trukdo rusai kuriuos ir valde tie patys zydai ka ir matome siame globalscenarijuje /bidartistu/ valdymo/ finise z ppp=0

Senukas

Tos dideles šalies šnipas kaip Amerikoj?

O kodėl

Su rusišksis užrašais?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS