Neįtikėtinas radinys Laisvės alėjoje | kl.lt

NEĮTIKĖTINAS RADINYS LAISVĖS ALĖJOJE

  • 27

Neįtikėtini radiniai Laisvės alėjoje gali atverti naują Kauno istorijos puslapį. Pradėjus alėjos rekonstrukciją buvo tikėtasi atkėlus grindinį surasti staigmenų, tačiau to, ką rado archeologai, niekas net nesapnavo, praneša LNK žinių tarnyba.

Kasybos darbams persikėlus į važiuojamąją dalį ekskavatorius kaušu užkabino vietą, iš kurios pabiro žmonių kaulai.

E. Ožeškienės gatvė yra dviejų dalių, bet dėl darbų dabar ji susiaurėjo iki vienos. Šioje vietoje galėjo būti katalikų arba totorių kapinės.

"Užkasinėjant iškastas tranšėjas, pasipylė žmonių kaulai. Jie buvo iškasti ekskavatoriumi. Man teko juos surinkti, vėl kreiptis į Kultūros paveldo departamentą, stabdyti darbus", - pasakojo archeologas Olegas Fediajevas.

Olegas Fediajevas

Prieš kelias savaites rasti dviejų žmonių palaikai išvežti į laboratoriją ištirti. Kiek palaikų gali būti gatvėje, dar neaišku. Istorikai neatmeta galimybės surasti ir burmistro palaikus.

Šalia prasidėjo Laisvės alėjos rekonstrukcija. Jos metu paaiškėjo, kad šioje vietoje yra galimai XVI amžių siekiančios kapinės. Planuojama kelio dangą nukasti ir išsiaiškinti, ar čia dar yra palaikų.



Bus prašoma šią kelio dalį, kur rasti palaikai, priskirti archeologiniam kultūros paveldui. Tikimasi atrasti ir istorinių asmenybių palaikų.

 

 

GALERIJA

  • Neįtikėtinas radinys Laisvės alėjoje
  • Neįtikėtinas radinys Laisvės alėjoje
  • Neįtikėtinas radinys Laisvės alėjoje
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (27)

...

Tai negi suradot Daktaro kapinyną?.. :/

Kaunietė

Archeologams nuostabą kelia ne muzikinio teatro kiemely esančios kapinės (jos jiems žinomos), o tai, jog Ožeškienės g. teritorijoje rastos kapinės (kurios nėra niekur pažymėtos)... Straipsnis parašytas neaiškiai...

Anonimas

Ir nei vienas iki šiol neparašė, kad ten Stalino kagėbistai užkasė kokių patriotų lavonus ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS