Netikėti pokalbiai: svečias – diakonas dr. Benas Ulevičius (vaizdo įrašas) | kl.lt

NETIKĖTI POKALBIAI: SVEČIAS – DIAKONAS DR. BENAS ULEVIČIUS (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 3

Kauno arkivyskupijos dvasininkai gegužės mėnesio šeštadienio vakarais kviečia į tiesiogines transliacijas, kurias galima stebėti portaluose kauno.diena.lt, diena.lt ir klaipeda.diena.lt

Šio šeštadienio susitikimo pašnekovas – Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Katalikų teologijos dekanas diakonas dr. Benas Ulevičius – kviečia pamąstyti tema „Marija – Bažnyčios Motina“.

Transliacijos pradžia – šį šeštadienį 20 val.

„Mes, katalikai, mylime Mariją ir negailime jai gražiausių titulų. Vienas iš jų – Motina. Vadiname ją Dievo Motina, žmonijos Motina, Bažnyčios Motina. Tai nėra tik jausmingi žodžiai, bet kruopščiai išpuoselėta kalba, įsišaknijusi Šventajame Rašte. Pažvelkime į mūsų Motiną nauju žvilgsniu. Susipažinkime su biblinėmis šio titulo ištakomis. Pagaliau, užduokime sau klausimą, ką kiekvienam iš mūsų reiškia turėti tokią Mamą Danguje“, – kviečia B.Ulevičius.

Tradiciškai gegužę Bažnyčia pagerbia Dievo Motiną Mariją. „Mergelė Marija – šviesos ir vilties nešėja“, – toks šūkis lydi visą gegužės mėnesį. Šis mėnuo tradiciškai skiriamas ypatingai pagerbti ir pažinti Mergelę Mariją. „Tad atsiliepdami į pandemijos sukeltus iššūkius, drauge su Dievo Motina kviečiame leistis į kelionę, ieškant šviesos ir vilties!“, – skelbia Kauno arkivyskupijos kurija.

Nuo balandžio 2-osios Šiluvos šventovė taip pat kviečia maldai, užtariant Dievo Motinai ir motiniškam rūpesčiui konkrečia pagalba padėti labiausiai nukentėjusiems nuo koronaviruso pandemijos – vyksta akcija „Šviesos žemėlapis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

LAIKAS mums Zebedeną pagerbt!

juokinga ta jo kasa kaip arklio uodega

baisu.

nekrikštas

o kas bažnyčios tėvas? tik nemeluokit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS