Neveronių gyventojai bijo gaisro | kl.lt

NEVERONIŲ GYVENTOJAI BIJO GAISRO

  • 5

Neveronių gyventojai pasakoja, kad anksčiau apleista teritorija pradėta naudoti prieš metus. Per tą laiką visai netoli namų iškilo kone septynių metrų medžio drožlių kalnai. Gyventojai baiminasi, kad gali kilti gaisras, praneša LNK žinių tarnyba.

Laurynas Lazauskas, Neveronių gyventojas: "Žmonės vaikšto, tie patys ir rūkantys, menkiausia žiežirba galėtų sukelti gaisrą, aplinkui miškas, gyvenvietė".

Monika Didjurgienė, Neveronių gyventoja: "Teritorija nėra tinkamai saugoma, vaikai tomis pjuvenomis čiuožinėja, laksto. Padidėję sunkiojo transporto srautai".

Įmonės atstovas paaiškina, kad čia sukauptas biokuro rezervas.

Vidmantas Gudas, „IDEX Baltic“ atstovas komunikacijai: "Bendrovė nuomojasi teritoriją ir joje saugo biokuro rezervą, tai būtina siekiant užtikrinti rezervą šilumos ir karšto vandens gamybai".

Prieš ketverius metus Radviliškyje pjuvenose buvo kilęs gaisras, neveroniškiai bijo panašaus scenarijaus.

Elena Trepulė, Neveronių gyventoja: "Vasarą, kai bus įkaitę, jeigu koks stikliukas, saulėj įkaitęs, kiek reikia, kad užsidegtų, dūmai, liepsna, žmonėms už tvoros".

Įmonė aiškina, kad gyventojai maišo pjuvenas su medžio drožlėmis, šios esą mažiau degios. Kad jos savaime užsiliepsnotų, temperatūra turėtų pasiekti 250 laipsnių.

Vidmantas Gudas, „IDEX Baltic“ atstovas komunikacijai: "Jos yra  sausos, todėl nėra rizikų dėl cheminių procesų, galinčių lemti savaiminį užsidegimą. Tikimybė, kad galėtų užsidegti minimali, viršutiniame sluoksnyje skiedros drėgnos".

Neramu ir seniūnijai. Ne iš visų institucijų dar gauti atsakymai.

Rita Baltaduonienė, L.E.P. Neveronių seniūnė: "Mus neramino, kad užpilti elektros stulpai. Paaiškino priešgaisrinės darbuotojai, kad įtampa nepraeina, linija atjungta, laukiam iš aplinkos apsaugos, iš visuomenės sveikatos centro".

Savivaldybės atstovai stebisi, pamatę tokius kalnus, esą apie tokio masto veiklą nepranešta.

Šarūnas Šukevičius, Kauno rajono saavivaldybės administracijos direktorius: "Įmones tikrina aplinkosaugos tarnyba, mes kreipėmės į priešgaisrinę tarnybą, ir kitas institucijas, laukiame atsakymų".

Pernai priešgaisrinės priežiūros skyrius du kartus gavo gyventojų skundus. Abu kartus rasta pažeidimų, tačiau jie ištaisyti per duotą laiką. Šį mėnesį gautas dar vienas skundas, situacijos patikrinti dėl karantino kol kas negalima.

Miglė Kasnauskaitė, Priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyr. specialistė: "Krūva neturi viršyti 8 metrų aukščio, plotis 12 metrų, praeigos plotis 4 metrai. Tai buvo nustatyta, vietoj 12 metrų, 70 metrų, surašyti nurodymai, nurodymai buvo įvykdyti".

Šioje didelėje teritorijoje, šalia biokuro atsargų veiklą panoro vykdyti dar viena įmonė, kelianti baimę gyventojams. Jie surinko per 1000 parašų, kad įmonė neatsirastų šalia namų ir mokyklos. Ten nori įsikurti Eko bazė, sandėliuosianti įvairias atliekas, padangas. Savivaldybė sako neduosianti leidimo čia jai kurtis, tokiai veiklai rajone galima rasti nuošalesnių alternatyvų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

LLL

Pjuvenos ar skiedros, kaip ir grūdai, sudrėkę kaista. To pasėkoje, gali savaime užsidegti. Kuo didesnė krūva, kuo daugiau lietaus - tuo greičiau užsidegs. Laukia Radviliškio scebarijus

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Prie pat RYTINIO KAUNO, nepaisant KAUNIEČIŲ protesto, paleista KAIMYNŲ ATLIEKŲ DEGINIMO KRUONIS!? KODĖL NEBUVO DERINTA SU KAUNIEČIAIS? NEŽINOMA?! NEVERONYSE - TAIP PAT RYTINIAME KAUNE - KAUPIAMOS PJŪVENOS?! KAS KAUPIA? APLINK KAUNĄ "TIKSI" EKOLOGINĖS "BOMBOS"? AR KAUNIEČIAI TURI MIESTO VADOVĄ!

Egidijus

Tokios atsargos neturi būti saugomos arti gyvenamųjų namų, o labiau prie mokslo įstaigos gimnazijos. Kada pradėsim mokinti iš kitų klaidų ar lauksim kada įvyks tragedija. Uždaryti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS