Neveronių tvenkinių pakrantė tampa panaši į pateiktą vizualizacijoje | kl.lt

NEVERONIŲ TVENKINIŲ PAKRANTĖ TAMPA PANAŠI Į PATEIKTĄ VIZUALIZACIJOJE

Nagus parodžiusi žiema sustabdė neveroniškius, sutelktomis pajėgomis įgyvendinančius poilsio ir laisvalaikio zonos įrengimo prie Neveronių tvenkinių projektą. Ši vieta vis labiau tampa panaši į pateiktą vizualizacijoje. "Stengsimės šiais metais jį užbaigti", – planais dalijosi Neveronių seniūnė Aldona Petkevičienė.

Surėmė pečius

Poilsio ir laisvalaikio zonoje talkos metu jau pasodinta dalis seniūnijos nupirktų augalų, įrengtas lieptelis, neseniai pastatyti treniruokliai, atgabenti akmenys paplūdimio zonai papuošti, nuo menkaverčių augalų išvalyta tvenkinių pakrantė.

"Mažais žingsneliais, bet į priekį. Džiugu, kad į šį projektą įsitraukia vis daugiau aktyvių neveroniškių. Projekto idėjas, techninius sprendimus, paruoštas vizualizacijas Neveronių bendruomenei padovanojo apželdinimo ir landšafto projektavimo įmonė "Žali sodai" ir jos vadovas Tautvydas Gurskas. Seniūnijai ir Neveronių bendruomenės centrui gyventojai padėjo įrengti treniruoklių aikštelę, bendrovės "Žaliasis lokys" vadovas Vaidotas Gudeliauskas padovanojo ir atvežė akmenų. Kiekvieno indėlis, kad ir pats mažiausias, yra labai svarbus", – susitelkusia ir veiklia bendruomene džiaugėsi seniūnė.

Panašumas: Neveronių tvenkinių paplūdimio smėlis niekuo nenusileidžia pajūriui.

Pavasarį vėl kibs į darbus

Šias metais taip pat suplanuota daug darbų: suformuoti takelius, įrengti apšvietimą ir automobilių stovėjimo aikštelę, pastatyti suoliukus, pasodinti dar daugiau augalų. "Dar yra ką veikti su šiuo projektu, tačiau esame nusiteikę darbingai ir tikimės, kad aplinkybės leis pavasarį vėl kibti į darbus", – sakė A.Petkevičienė.

Nors poilsio ir laisvalaikio zona dar tik pradėta rengti, praėjusią vasarą čia jau gausiai rinkosi vandens ir saulės mėgėjai. Neveronių paplūdimio smėlis niekuo nenusileidžia pajūriui, o tvenkinyje maudytis saugu. Net ir vėsesnėmis dienomis čia netrūksta žmonių, jie ateina pasivaikščioti, pasigrožėti gamta sėdint ant suolelių.

Neveronių seniūnė Aldona Petkevičienė. / Asmeninio archyvo nuotr.

Šis projektas siesis su kitu – "Jaunimo kūrybiškumą ir saviraišką skatinančių renginių ciklas "Mes ateinam garsiai" – projektu, kurį įgyvendinti planuoja Neveronių bendruomenės centras su partneriais: Karmėlavos seniūnijos bendruomenės centru "Židinys", Neveronių jaunimo centru ir Pagynės bendruomenės centru.

Planai: mažiesiems bus įrengta žaidimų aikštelė.

Šio projekto metu planuojama suorganizuoti 30 įvairiausių renginių. Tai – ir kinas po atviru dangumi, ir elektroninės muzikos festivaliai, "Neveronių naktys", elektroninės muzikos ir šokių edukacijos, kūrybinės dirbtuvės su garso ir apšvietimo įranga. Visa tai padidins Neveronių, Karmėlavos ir Babtų seniūnijų jaunimo užimtumą, pagerins kūrybinę saviraišką bei paskatins dalyvauti bendruomenės veiklose.

Kiekvieno indėlis, kad ir pats mažiausias, yra labai svarbus.

"Neveronių gyvenvietė kol kas neturėjo patogių vietų ir traukos centrų. Poilsio ir laisvalaikio zona prie Neveronių tvenkinių tarnaus ir kultūros renginiams. Čia bus rodomas kinas, bus organizuojamos pramogos ir šventės", – patikino A.Petkevičienė.

Daugės asfaltuotų ir apšviestų gatvių

Seniūnija jau suplanavusi ir kitus šiųmetinius darbus. Prioritetu, pasak seniūnės, Neveronyse lieka gatvių asfaltavimas ir apšvietimas. Pernai asfalto danga buvo paklota Tvenkinio ir Akacijų gatvėse, Keramikų gatvėje įrengtas šaligatvis. Šiemet eilė atėjo Šiltnamių, kuria važiuoja ir viešasis transportas, (naujai bus asfaltuojama 500 m atkarpa, o šaligatvis įrengiamas 320 m) ir Alytaus (200 m) gatvėms. Šaligatvis turėtų atsirasti Daugėlių gatvėje.

Patogumas: mėgstantiems vaikščioti bus suformuoti takeliai.

"Pernai mums pavyko suderinti su Lietuvos automobilių kelių direkcija ir gauti leidimus įrengti apšvietimą Pavasario gatvėje. Šiemet analogišką projektą planuojame įgyvendinti Klevų gatvėje, kuri veda į Pabiržio sodus. Šie sodai jau tampa gyvenamąja vietove, čia jau nuolat gyvena apie 300 žmonių, sodų namelius keičia modernūs namai. Gatvė siaura, neapšviesta, todėl kyla grėsmė pėsčiųjų saugumui", – motyvavo seniūnė.

GALERIJA

  • Neveronių tvenkinių pakrantė tampa panaši į pateiktą vizualizacijoje
  • Neveronių tvenkinių pakrantė tampa panaši į pateiktą vizualizacijoje
  • Neveronių tvenkinių pakrantė tampa panaši į pateiktą vizualizacijoje
Įmonės „Žali sodai“ vizualizacijos
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

???

Oi, oi.. žurnaliste Vilma... Jau vidurinėje mokykloje Jus turėjo mokyti apie citavimą, pažodžiui nukopijuotą tekstą ir apie informacijos šaltinius. Ar Facebook jūs nelaikote šaltiniu ir iš jo galite kopijuoti ką norite? Suplakėte kažkokią mišrainę ir skanaus? Nu neskanu...

toks įspūdis pažiūrėjus

Man įdomu, kas yra "menkaverčiai augalai"? Visur scenarijus tas pats: išrauti, privežti kažkokių akmenų ir įkišti keletą smilgų.. Takeliai, prižiūrima žolė reikalinga. O paveikslėliai labai sintetiniai, gelbėja tik medžiai ir keletas meldų, kažin ar bus palikti jie? Tvarkyti reikia, suprantama, bet ne pagal vieną kurpalių visur.

Anonimas

-24 betonas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS