Nuo gruodžio – tiesioginis susisiekimas traukiniais tarp Vilniaus ir Kauno | kl.lt

NUO GRUODŽIO – TIESIOGINIS SUSISIEKIMAS TRAUKINIAIS TARP VILNIAUS IR KAUNO

Nuo gruodžio 2 dienos atnaujinamas keleivinių traukinių tiesioginis susisiekimas tarp Vilniaus ir Kauno, tiesioginė jungtis siūlys 40 traukinių reisų per dieną. „Lietuvos geležinkeliai“ praneša, kad prekyba bilietais pradedama kitos savaitės antroje pusėje.

Dėl Kaune vykdomų projekto „Rail Baltica“ europinės geležinkelio infrastruktūros įrengimo darbų traukinių eismas tarp Palemono ir Kauno geležinkelio stočių laikinai buvo sustabdytas nuo šių metų gegužės 22 dienos.

Dėl šios priežasties keleiviams buvo apribotas tiesioginis susisiekimas tarp miestų centrinių geležinkelio stočių. Iš Vilniaus Kauno kryptimi vykę keleiviai turėjo išlipti arba įlipti į traukinį Palemono geležinkelio stotyje.

Tarp Palemono ir Kauno centro maršrutams „Lietuvos geležinkelių“ grupei priklausanti keleivių vežimo bendrovė „LG Keleiviams“ kartu su miesto savivaldybe organizavo specialius užsakomuosius reisus autobusais.

Rangos darbus „Rail Baltica“ ruože tarp Kauno ir Palemono vykdė viešąjį pirkimą laimėjusi bendrovė „Hidrostatyba“ su partneriais – „Autokausta“ ir „Leonhard Weiss OÜ“. Šiame ruože buvo atlikta unikalaus XIX amžiuje pastatyto Kauno geležinkelio tunelio rekonstrukcija: įrengtas sugretintos europinės ir plačiosios vėžės geležinkelis. Taip pat pastatyti 3 požeminiai tuneliai skirti automobiliams ir pėstiesiems.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Ačiū Dievui

Pasbaigė keleivių kankinimas.Iš Vilniaus važiuodavau tris valandas. Tai 21 amžius? ?

svaigstančiam apie autobusus

traukinio terminuotas "nuolatinis" nuolaidą turi pusę kainos, o važinėjant į Vilnių autobusu, ne studentai gi visą kainą turi mokėti, tai koks čia "geriau" važiuoti autobusu.?

pagaliau pasibaigė

Gal reikėtų ištvermingiausiems keliautojams, kokį medalį įteikti už šitą pusės metų kankinimą, tikrąja ta žodžio prasme. Niekas taip ir neužsimena, kokie kamščiai būdavo važiuojant tuo "priderintu"autobusu Kaune per piką. Ir, kad tas priderintas autobusas ne visiems tikdavo dėl darbo valandų. Su 39 maršruto autobusu ar ne 20 stotelių nuo Kauno centro iki Palemono stoties. Atsikeli Kaune 3:50 val, kad 7-tą val ryte būti Vilniuje...Spaudoje skundėsi tik pensijinio amžiaus žmonės, kad sunku užlipti laiptais Palemone. Dar "labai" patiko terminuotų bilietų pirkimas. Nusiperki bilietą Palemonas (Kaunas) - Vilnius bet pvz. nespėji į šį maršrutą dėl darbo grafiko, važiuoji su traukiniu maršrutu Vilnius - Palemonas ir tada kontrole pareiškia, kad tavo bilietas "negalioja" (nors jis galioja).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS