Nuo karantino pradžios į Lietuvą atkeliavo 287 tonos medicininių priemonių | kl.lt

NUO KARANTINO PRADŽIOS Į LIETUVĄ ATKELIAVO 287 TONOS MEDICININIŲ PRIEMONIŲ

  • 11

Nuo karantino pradžios į Lietuvą per Kauno oro uostą atkeliavo 287 tonos medicininės paskirties priemonių, trečiadienį pranešė Kauno muitinė.

Jos duomenimis, per šį oro uostą nuo kovo pabaigos keliauja beveik visos apsaugos priemonės, skirtos Lietuvai. Iš viso nuo karantino pradžios iki balandžio 15 dienos su medicininės paskirties priemonėmis atvyko 18 lėktuvų.

„Pastaruoju metu į Lietuvą atvykstantis medicinos darbuotojams skirtas apsaugos priemonių kiekis yra didžiulis, kroviniai keliauja nenutrūkstamu srautu, o muitininkai dirba maksimaliai susitelkę“, – pranešime sako Kauno teritorinės muitinės direktoriaus pavaduotojas Vilius Raginis.

„Pagalbos ranką sveikatos priežiūros įstaigoms nelengvu metu tiesia ir muitinės tarpininkų įmonė, kuri deklaruoja prekes neatlygintinai ir taip padeda medicinos sektoriui sutaupyti lėšų“, – sako jis.

Vien per praėjusį savaitgalį Kauno oro uosto muitininkai kasdien tikrino oro keliu atgabentas siuntas ir patikrino apie 60 tonų medicininės paskirties apsaugos priemonių, kurios nedelsiant buvo išgabenamos į Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigas.

287 tonose į oro uostą atgabentų medicininės paskirties priemonių buvo daugiau kaip 13 milijonų pakuočių vienkartinių medicininių pirštinių, 53 tūkst. pakuočių apsauginių kaukių veidui, 114 tūkst. pakuočių vienkartinių antbačių, 30 tūkst. medicininių chalatų, bemaž 500 vnt. monitorių, skirtų stebėti gyvybės funkcijas (kardiogramą, kvėpavimą, temperatūrą, pulsą).

Apsaugos priemonių medikams logistika koordinuojama nuolat bendradarbiaujant Lietuvos muitinei ir Susisiekimo ministerijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Taip,taip

Rašai ,įdomu kiek viskas kainuoja.Tai ,,valstybinė paslaptis,,ir mes negalime to žinoti.Todėl neprileidžia net opozicijos prie to biznelio.Tie milijardai išnks kaip dūmas,ir mes net nežinosim kur ir kam nugrimzdo į kišene.

Tai kur dingsta tos kaukės ,ponai?

Kai kas tikrai tais milijardais pasinaudos.Kodėl Lietuvos ryte verslininkė Bosas sakė kad Klaipėdos ligoninė turi dvi daugkartinio naudojimo kaukes ir visi jomis naudojasi.Tai ji su verslininkais parūpino kaukių labdaros būdų.

idomu kiek tas kainavo

ir kas sumokes uz visa tai gal sapoka is savo neiteisinto /fondo/ kuri kuruoja irgi neiteisinta eumagnute su visa euplesiku kompanija?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS