Nuokalnės gatvėje greičio mėgėjus tramdys naujas radaras | kl.lt

NUOKALNĖS GATVĖJE GREIČIO MĖGĖJUS TRAMDYS NAUJAS RADARAS

Kauno gatvėse bandoma nauja greičio matavimo technika. Kauniečiai jau pastebėjo įrenginėjamą radarą Nuokalnės gatvėje.

Itin judrioje miesto vietoje, Nuokalnės gatvėje, vairuotojai nuo šiol važinės atsargiau. Vairuotojus, mėgstančius paspausti greičio pedalą, pasitiks naujai įrengtas radaras. Jis pastatytas maždaug toje gatvės vietoje, kur visai neseniai panaikinta pėsčiųjų perėja.

Naujovė iš karto sulaukė vairuotojų reakcijos. Socialiniame tinkle „Facebook“ kauniečiai pradėjo piktintis tokiu valdininkų ir policijos sprendimu. Ano jų, panaikinus pėsčiųjų perėją, neliko rizikos, kad į gatvę išbėgs žmonės, todėl reikėjo ne radarą statyti, bet padidinti leistiną greitį.

„Panaikino perėją, sudėjo atitvarus ir inkilą pastatė vietoj to, kad greitį padidintų, kaip kažkada buvo, iki 70 km/h“, – rašė Marius.

„Pagaliau avarijos prasidės toje vietoje, kai visi pradės kalt per stabdį“, –ironizavo Justinas.

Naujus radarus Kaune planuota įrengti dar iki praėjusių metų pabaigos, tačiau užsitęsė viešųjų pirkimų procedūros, todėl specialistai kol kas negali pasakyti, kada kitose miesto gatvėse bus pastatyti abi eismo kryptis fiksuojantys greičio matuokliai.

„Vyksta viešųjų pirkimų procedūros, kurių metu išbandoma visų tiekėjų siūloma įranga. Nuokalnės gatvėje kol kas įrengiamas ne pastovus, bet laikinas radaras. Bus stebima, kuri technika labiausiai pasiteisina ir kurią bus galima įdiegti likusiose vietose“, – komentavo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Įvertinus policijos bei Kelių ir transporto tyrimo instituto rekomendacijas, dešimtyje Kauno vietų numatyta įrengti greičio matuoklius. Po viešųjų pirkimų radarai bus įrengti Savanorių prospekto, Nuokalnės gatvės, Šiaurės prospekto, Europos prospekto, Tunelio gatvės, R. Kalantos gatvės įkalnėse, taip pat – Jonavos gatvėje, Karaliaus Mindaugo prospekte, Žemaičių plente ir ties T. Masiulio bei Raudonojo Kryžiaus gatvių sankryža.

Kelių policijos atstovai tikino, kad šiose vietoje vairuotojai, ypač leidžiantis nuo kalno, yra linkę piktybiškai viršyti greitį, todėl ir nuspręsta čia įrengti greičio tramdymo priemones. Jų tikslas – ne surinkti kuo daugiau baudų, bet įpratinti vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių.

GALERIJA

  • Nuokalnės gatvėje greičio mėgėjus tramdys naujas radaras
  • Nuokalnės gatvėje greičio mėgėjus tramdys naujas radaras
  • Nuokalnės gatvėje greičio mėgėjus tramdys naujas radaras
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Ar

.gyvenu prie šios gatvės. Tenka pastebėti, kad kartais čia kamikadzės prasineša gerokai didesniu nei 50 greičiu...70 greitis čia įprastas ir jei kas važiuoja pagal taisykles - atrodo kaip balta varna. Ši gatvė labiausiai užteršta ne tik automobilių teršalais, bet ir triukšmu. Norintiems spustelt akseleratorių patarčiau tą daryti Kačerginės žiede - ten visapusiškai bus saugiau

Remis

Per 20 metu nemaciau ten avariju, iskyrus kelias prie pesciuju perejos, kuri panaikinta. Ar tai ta vieta kur kyla didziausias pavojus??? Nezinau kas cia per verslas, bet jauciuosiu, taip, kad jie ir rojuje irengtu dar keleta greicio matuokliu, kad ten irgi niekas neuzutu...nes greitis zudo!

nesupraskit manęs teisingai,

bet nedašunta man, už kokius nuopelnus visokie pakalniškiai, valatkevičiai, jurkevičiai ,kerai išsaugojo savo "sostus", atėjus krabui? Nebent caras juos laiko, kaip juokdarius...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS