Nuteistųjų pagaminti baldai papuošė viešas erdves | kl.lt

NUTEISTŲJŲ PAGAMINTI BALDAI PAPUOŠĖ VIEŠAS ERDVES

  • 0

Visų mėgstamą Raudondvario mažųjų laivų prieplauką šią vasarą papuošė nauji suoleliai ir stalai. Šie lauko baldai – gražios ir prasmingos socialinės akcijos tarp Kauno rajono savivaldybės ir Kauno tardymo izoliatoriaus rezultatas.

Iš medžio baldus pagamino ir pakaunę papuošė izoliatoriuje kalintys nuteistieji.

Anot Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotojo Remigijaus Aniulio, nuteistieji patys parodė iniciatyvą, kad norėtų užsiimti visuomenei naudinga veikla.

"Turime motyvuotų ir labai nagingų vyrų, kurie pasiūlė idėją – gaminti baldus viešoms erdvėms. Taip gimė mūsų gražus bendradarbiavimas su Kauno rajonu. Gerai, kad nuteistieji, atlikdami bausmę, gali būti naudingi visuomenei, ugdo socialinius ir darbinius įgūdžius. Mes siekiame, kad kuo daugiau nuteistųjų nuolat turėtų darbo ir kitokios veiklos", – pasakojo R.Aniulis.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas džiaugėsi ir dėkojo už prasmingą iniciatyvą: "Šis gražus mūsų bendradarbiavimas davė puikių vaisių: nuteistieji turėjo įdomios ir naudingos veiklos, o jų sumeistrauti mediniai baldai papuošė mūsų kraštą. Neabejoju, kad šie rankų darbo medžio kūriniai daug metų džiugins pakaunės gyventojus."

Raudondvario seniūnė Daiva Bulotienė patvirtino, kad gyventojai teigiamai įvertino socialinį projektą, džiaugėsi naujai sutvarkytomis erdvėmis ir dėkojo kaliniams už jų parodytą iniciatyvą.

Kauno tardymo izoliatoriuje kalintys nuteistieji lauko baldus pagamino ne tik Raudondvariui. Dvylika jų rankomis sumeistrautų suoliukų turėtų papuošti ir Domeikavą. Įsijungti į projektą planuoja ir kitos seniūnijos.

Savivaldybei šis projektas nieko nekainavo – reikėjo tik pasirūpinti žaliava, t.y. mediena, baldams gaminti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS