Oskaras iš Mastaičių – 200-asis Kauno rajone šiemet gimęs kūdikis | kl.lt

OSKARAS IŠ MASTAIČIŲ – 200-ASIS KAUNO RAJONE ŠIEMET GIMĘS KŪDIKIS

  • 7

Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje šią savaitę užregistruotas 200-asis šiemet gimęs kūdikis. Tai – Oskaras Reškevičius, gimęs kovo 8-ąją.

Tėvams Sigitai ir Ramūnui – tai antrasis vaikas šeimoje. „Vyresnėlei Skaistei jau šešeri, ji labai norėjo ir laukė brolio, dabar netgi padeda prižiūrėti mažylį“, – pasakojo mama Sigita, kartu pasidžiaugusi ir Savivaldybės dovanotu naujagimio kraiteliu, sudarytame iš daugybės auginant kūdikį naudingų daiktų.

Tarptautinę moters dieną gimusiam mažyliui vardą sugalvojo tėtis: „Kadangi pirmam vaikui, dukrai, vardą sugalvojau aš, todėl antrajam išrinko vyras. Norėjome išskirtinio, retesnio, kurio artimoje aplinkoje neturime. Oskaras buvo būtent toks“, – pasakojo mama.

Reškevičiai – Kauno rajono patriotai. Sigita iki santuokos gyveno Alšėnuose, o Ramūnas – Mastaičiuose. Susituokę nusprendė įsikurti vyro gimtinėje ir iki šiol gyvena vyro tėvų padovanotame bute. „Nes mums čia patinka gyventi“, – trumpai atsakė Sigita, paklausta, kodėl pasirinko Kauno rajoną.

Šeima ir toliau planuoja įleisti šaknis į pakaunės kraštą. Sigita iki šiol dirbo Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinėje mokykloje mokytojos padėjėja, o vyras Ramūnas – stalius, taip pat darbuojasi Garliavoje. Mažoji Skaistė lanko Garliavos lopšelį-darželį „Eglutė“. Tėvai prasitarė, jog ten pat planuoja leisti ir Oskarą.

Kauno rajono savivaldybė praneša, kad pernai 200-asis rajono kūdikis užregistruotas panašiu metu – kovo 5-ąją. Tačiau per visus 2018-uosius rajone gimė rekordiškai daug vaikų, todėl po 300 eurų kainuojančių kraitelių buvo išdalinta 1265. Palyginimui – 2017-aisiais naujagimių buvo registruota pusantro karto mažiau nei pernai.

2015-aisiais Kauno rajono savivaldybės teritorijoje deklaravusių savo gyvenamąją vietą gyventojų buvo 88396, o šiemet jų skaičius jau perkopė 100 tūkstančių.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

DRAUGĖ

Sveikinam tėvelius ir sesutę Skaistutę sulaukus broliuko. O prie vardo pripras...

SVEIKINAM

TIK gaila ,kad vardas nelietuviškas

Kaimo japai

Durnesnio vardo nesugalvo????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS