Pakvieskite vaikų globos namų auklėtinius į svečius | kl.lt

PAKVIESKITE VAIKŲ GLOBOS NAMŲ AUKLĖTINIUS Į SVEČIUS

  • 3

Ar kada pagalvojote apie galimybę pasikviesti vaiką iš globos įstaigos sekmadienio pietų? O nueiti su juo į kiną ar pažaisti futbolą? Jei norite prisidėti prie globos įstaigose augančių vaikų gerovės, priimkite juos laikinai svečiuotis savo namuose.

Kviečiame savo rūpesčiu prisidėti prie globos įstaigose augančių vaikų gerovės. Globos įstaigose augantys vaikai dėl įvairių priežasčių negali augti biologinėje šeimoje. Dažnai šių vaikų ryšiai su šeima ir giminaičiais yra nutrūkę, todėl nauji suaugusiojo ir vaiko santykiai tampa labai svarbūs ir reikalingi jo bendravimui ir asmenybės vystymuisi. Mes, suaugusieji, šiuos ryšius galime užmegzti kviesdami vaiką laikinai pasisvečiuoti.

Laikinas svečiavimasis – trumpalaikiai suplanuoti susitikimai savaitgaliais, švenčių ar vaiko atostogų metu su vaikų globos institucijoje augančiu vaiku. Vaikui, kurio ryšiai su šeima ir giminaičiais nutrūkę, tokia draugystė yra labai svarbi, nes jam skiriamas individualus dėmesys, jis gali svečiuotis šeimos aplinkoje ir matyti kitokį šeimos modelį, nei matė augdamas su biologiniais tėvais. Laikinas svečiavimasis skatina vaiko pasitikėjimą kitais ir savimi, ugdo atsakomybės jausmą ir formuoja teigiamą savęs vertinimą.

Svečiuotis išleidžiami ne jaunesni kaip penkerių metų vaikai, augantys vaikų globos įstaigose, kadangi tokio amžiaus vaikams jau galima paaiškinti svečiavimosi taisykles.

Jeigu norite, kad jūsų šeimoje svečiuotųsi vaikų globos įstaigų globotinis (rūpintinis), dėl vaiko išleidimo laikinai svečiuotis turite kreiptis į Kauno rajono savivaldybės gyventojų priėmimą adresu Savanorių pr. 371, Kaunas, arba į savo gyvenamosios vietos seniūniją ir pateikti šiuos dokumentus:

1) rašytinį prašymą dėl vaiko išleidimo laikinai svečiuotis;

2) asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopiją;

3) pagal apskaitos formą Nr. 046/a išduotą medicininį pažymėjimą.

Dėl išsamesnės informacijos galite kreiptis tel. +370 601 92 669, +370 604 42 543, +370 684 462 378, e. p. liana.daukante@krs.lt, globa@gynia.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pažįstu, kai paėme globot...

pas mus greiciau šunį zmonės paims is prieglaudos,nei vaiką.Antrą vertus, gal ir gerai, nes jei vaiką paimsi, tai tikrintojų ar jam gerai neatsiginsi,.

hm

vaikai ten pavalgę ir aprengti, bet neturi žmogaus, kuriuo norėtų sekti.

kauniečiai, būkit pilietiški

Ištieskit likimo nuskriaustiems vaikams ranką. Juk tikrai nėra sunku šeimai turėti MAŽĄJĮ ŠEIMOS DRAUGĄ ir su juo pasidalinti savo šeimos laisvalaikio džiaugsmais. O vaikučiui suteikti supratimą, kaip gyvena žmonės, kurių pavyzdžiu sekti verta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS