Po kratų „Penktoje kojoje“ FNTT pažeidimų nerado, bet tyrimą atlieka VMI: gresia bauda | kl.lt

PO KRATŲ „PENKTOJE KOJOJE“ FNTT PAŽEIDIMŲ NERADO, BET TYRIMĄ ATLIEKA VMI: GRESIA BAUDA

  • 12

Kauno rajone esanti gyvūnų globos įstaiga „Penkta koja“ atsidūrė trijų tarnybų akiratyje. Prieglaudai gali grėsti bauda, praneša LNK.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavo skundą, kad Kauno rajono gyventoja nelegaliai veisia šunis. Rasta dešimt šunų: penki – prižiūrimi, dėl kitų penkių kilo klausimų.

„Uždaryti sukaltuose garduose iš medžio. Gardų grindys – medis su tarpais, kur gyvūnas gali įkišti koją ir susižaloti. Pats paviršius – neobliuotos lentos, irgi gali susižeisti. Gyvūnai buvo beveik visiškoj tamsoj“, – sakė VMVT patarėjas Linijus Valiuška.

Šunys tvarte priklauso „Penktai kojai“. Prieglaudos turi teisę perduoti gyvūnus laikinai globai dėl įvairių priežasčių. „Šunis ji laikė susikalusi gardą tada, kai jos nėra namuose, arba tada, kai ji valo namus. Šunys nebuvo nei purvini, nei išliesėję, nei sužaloti“, – kalbėjo „Penktos kojos“ vadovė Agnė Volockytė.

Gyvūnus inspektoriai laikinai perdavė kitai prieglaudai. „Šunys yra laikomi „Nuare“, mes bandėme kreiptis į VMVT, kodėl mums kaip gyvūnų savininkui nėra teikiama jokia informacija“, – sakė „Penktos kojos“ vadovė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Šunys negrąžinti „Penktai kojai“, nes veterinarai, tęsdami tyrimą, nusprendė surengti patikrinimą ir „Penktoje kojoje“. Veterinarai į pagalbą pasikvietė FNTT ir VMI. Anksti ryte atvažiavę inspektoriai prieglaudoje vadovės nerado.

„Kadangi ten visą laiką viskas būna užrakinta, tai įmonės darbuotojas susiskambino su direktore Agne Volockyte, kuri liepė laukti. Aišku, laukimas stovint už vartų – nei šioks, nei toks. Primygtinai prašant, kol neatvažiavo direktorė, mūsų niekas į teritoriją neįleido“, – pasakojo VMVT atstovas.

Inspektoriai nebuvo nusiteikę laukti, tad teko šokti per tvorą. „Per tvorą perlipo abu FNTT pareigūnai. Nuėjo ieškoti raktų, paskui darbuotoja pasakė, kad neturi raktų nuo vartų. Aišku, komiškas toks pasakymas. Tie du pareigūnai buvo viduje, tačiau mes, kol neatvyko direktorė, į vidų nepatekome“, – detalizavo L. Valiuška.

Direktorė sakė tarnybų paprašiusi palaukti penkiolika minučių. „Žodiniai grasinimai uždaryti: mes jus uždarysime. Nežinau, kodėl – negaliu atsakyti į šį klausimą“, – kalbėjo A. Volockytė.

Patikrinus nebuvo rasta reikiamų žurnalų, sutarčių su gyvūnų globėjais. O bene didžiausia problema – per didelis keturkojų skaičius. „Buvo rasti 257 gyvūnai. Aišku, galėjo ir kažkas pasimaišyti, nes ten kaita vyksta. Pagal turimus plotus, ten gali būti laikoma iki 100 šunų“, – akcentavo L. Valiuška.

Tikslas – mus visuomenei parodyti kaip blogiečius.

„Mes visada laikėmės tos pozicijos, kad geriau nepatogiai, geriau mes pasispausime, bet žinosime, kad tas gyvūnas nemirs kančioje“, – tikino „Penktos kojos“ vadovė.

FNTT pažeidimų nerado, tačiau tyrimą atlieka VMI dėl galimai mokestinių pažeidimų.

Vadovė turi savo versiją, kodėl sulaukė tokio tarnybų šturmo. „Tikslas – mus visuomenei parodyti kaip blogiečius, kadangi mes renkame 1,2 proc. paramą, kad kuo mažiau gautume paramos“, – įsitikinusi ji.

Vis dėlto, tikėtina, kad prieglauda baudą gaus. Ji gali siekti iki 2 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

MMM

Privatus veisėjai kankina kalytes-gimdyves ir daro bizni.Kiek tenka girdeti iš aplinkos tai šuniuku perka nuo 1200 ir daugiau.Jeigu taip mylite gyvunus tai paimkite iš prieglaudos.Vien pažiūrėjus į tu sūneliu akis žiūrinčios per grotas........ ką čia kalbėti .

otto

Panašu, kad kažkas labai suinteresuotas šios įstaigos pjudymu.

H

Šuneliams pašaro bus mažiau . Užtat VMI daugiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS