Parama verslui: rinkos plėtra ir konkurencingumas | kl.lt

PARAMA VERSLUI: RINKOS PLĖTRA IR KONKURENCINGUMAS

  • 0

Ūkio ministerijos administruojamų priemonių verslo skatinimo projektai įgyvendinami įvairiose Lietuvos vietovėse, tarp jų ir Kauno regione.

Ūkio ministerijos administruojamų priemonių verslo skatinimo projektai įgyvendinami įvairiose Lietuvos vietovėse, tarp jų ir Kauno regione. Šios apskrities verslininkai, sėkmingai pasitelkdami ES struktūrinių fondų paramą, atnaujina įrangą, tobulina gamybos ir valdymo procesus, plečia produktų asortimentą – taip didina savo konkurencingumą bei atranda naujų rinkų užsienyje.

„Impex House“ plečia rinką

Baldų įmonės „Impex House“ gamyba orientuota į aukštos kokybės komponentų ir korpusinių baldų iš medienos drožlių plokščių gamybą. Įmonė siekė didinti savo konkurencingumą užsienio ir vidaus rinkoje. Tam bendrovei reikėjo didinti gamybos intensyvumą, produktyvumą ir efektyvumą, taip pat pasiekti kokybės lygį, atitinkantį aukščiausius vartotojų reikalavimus. Tad įmonė paruošė projektą, kuriam Ūkio ministerija skyrė 1,9 mln. litų paramą iš ES struktūrinių fondų.

Orlaivių priežiūros centras 

„Kaunas Aircraft Maintenance Services“ – oro linijų bendrovės „Ryanair“ orlaivių techninio aptarnavimo bazė. Siekdama plėsti savo veiklą, įmonė paruošė projektą „Lėktuvų kapitalinio remonto įmonės įsteigimas“, kuriam Ūkio ministerija išmokėjo per 3,6 mln. litų iš ES struktūrinių fondų paramos. Dėl to įsteigtas Orlaivių techninės priežiūros centras tarptautiniame Kauno oro uoste, ten kokybiškai remontuojami ir prižiūrimi lėktuvai.

Naujos galimybės

Bendrovė „Pelly Baltic“ priklauso įmonių grupei „Pelly“, veiklą plėtojančiai Skandinavijos šalių ir Vakarų Europos regione. Pagrindinė įmonių grupės veikla – buities reikmėms skirtų laikymo sistemų gamyba ir prekyba. Beveik 100 proc. įmonės pagaminamos produkcijos eksportuojama, todėl norint išlaikyti ir didinti konkurencingumą tarptautinėje rinkoje, jai reikėjo plėsti gaminamų produktų asortimentą. Tam tikslui buvo parengtas projektas, kuriuo siekta plėsti ir tobulinti pasirinktą veiklos sritį pasitelkus modernias technologijas. Tad įmonė nusprendė diegti naują gamybinę liniją, kurią iš dalies finansavo Ūkio ministerija, skirdama beveik 1,5 mln. litų iš ES struktūrinių fondų paramos.

Geriausių projektų rinkimai

Šie trys Kauno regione įgyvendinti projektai buvo nominuoti Geriausių ES paramos projektų apdovanojimams verslo skatinimo kategorijoje. Laimėtojai, kuriuos balsuodami internetu padėjo išrinkti gyventojai, bus apdovanoti gruodžio mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS