Parodos gatvės grindinio akmenys vagiami sunkvežimiais? | kl.lt

PARODOS GATVĖS GRINDINIO AKMENYS VAGIAMI SUNKVEŽIMIAIS?

Penktadienį portalo 1kaunodiena.lt skaitytojas pranešė, kad sunkvežimiais vagiami S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome saugomi grindinio akmenys. Tačiau paaiškėjo, kad nuogąstauta be reikalo.

„Išvežta mažiausiai du sunkvežimiai grindinio akmenų. Iškviečiau policiją, tačiau ji neatvažiavo arba atvažiavo per vėlai“, – penktadienį ryte sakė susirūpinęs Paulius.

Tariama vagyste pasidomėjęs Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, kad vertingi A.Juozapavičiaus prospekto ir Parodos gatvės akmenys S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo teritorijoje guli saugiai.

A.Pakalniškis nuramino, kad akmenis paėmė Parodos gatvę rekonstruojanti bendrovė. Tai padaryta nusprendus rekonstruojamos gatvės pašonėje istoriniais akmenimis išgrįsti 190 kv. metrų plotą, nes to paprašė paveldo sargai.

Apie ilgapirščių vagiamus grindinio akmenis A. Juozapavičiaus prospekte ir Parodos gatvėje portalas 1kaunodiena.lt rašė ne kartą.

Rekonstruojant A.Juozapavičiaus prospektą ir Parodos gatvę rasta daugiau nei 18 tūkst. kv. metrų vertingo istorinio grindinio. Tašytų grindinio akmenų paviršiaus išmatavimai siekia maždaug 15 ir 25 cm. Akmenys veikiausiai buvo tašyti rankomis, todėl jie nėra identiški, bet unikalūs. Šiais laikais tokių niekas nebegamina, nes jų gamybos sąnaudos būtų milžiniškos. Specialistų teigimu, šie akmenys turi didžiulę istorinę vertę.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

h20

...pavasari nutirps sniegas ir akmenys pranyks...

premjeras

pavasari jau nereikes skaiciuot...po naujas statybas pasizvalgyt reiketu...o gal i vilniu nuvaziuoja akmenys, o vilniaus pas mus...:)

pavadinimo

bukesnio nesugalvtų net debilas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS