Pašaukimas kurti, pašaukimas padėti (Metų kaunietės rinkimai) | kl.lt

PAŠAUKIMAS KURTI, PAŠAUKIMAS PADĖTI (METŲ KAUNIETĖS RINKIMAI)

  • 6

Šiandien pristatome dar dvi projekto „Metų kaunietė“ dvidešimtuko dalyves. Jos ragina siekti rezultato, bet nepamiršti mėgautis procesu. Linki daugiau meilės moterims ir visam moterų pasauliui.

10. Marija MIZGAITIENĖ – akušerė, gyvensenos medicinos specialistė, edukacinio tėvystės portalo „Sumani mama“ vystytoja. Parengė bestseleriu tapusią knygą „Nėštumo ir vaiko priežiūros vadovas“ ir analogo Lietuvoje neturintį leidinį „Būsimo tėčio vadovas“. Analizuoja problemas, su kuriomis susiduria nėščiosios ir jaunos mamos, aktyviai dalijasi savo žiniomis, patarimais, kita edukacine informacija, atsako į iškilusius klausimus.

„Akušerija – mano pašaukimas. Kartais po sunkaus budėjimo, kai vienos dienos neužtenka atsigauti, klausiu savęs, kodėl dirbu šį darbą. Ir visada atsakau – nes negaliu be jo. Myliu savo darbą, savo profesiją ir viską, ką darau“, – prisipažįsta M.Mizgaitienė.

Visuomeninė veikla, kurią sudaro knygų leidyba, seminarai, savanorystės, švietėjiškas ir labai aktyvus bendravimas su sekėjais socialiniuose tinkluose ir kt., irgi neatsiejamos jos gyvenimo dalys. „Tiesiog intuityviai jaučiu, kad žmonėms reikia manęs, o man reikia jų“, – teigė M.Mizgaitienė ir neslėpė, kad sunkiausia yra rasti laiko sau ir šeimai.

Siekdama geriausio rezultato, moteris dažnai pamiršta save. Primindama kitoms moterims ir merginoms būtinybę mylėti ir rūpintis savimi kasdien ir kiekvieną akimirką, šiuos žodžius taiko sau. Taip pat primena, susidūrus su sunkumais, nebijoti ieškoti pagalbos, svajoti ir siekti savo svajonių, nepasiduoti iš anksto.

Jos varomoji jėga yra begalinis šeimos narių, draugų ir aplinkinių palaikymas, leidžiantis suprasti, kad juda tinkama linkme.

Pelnytai didžiuojasi išleistomis knygomis, surengtais seminarais, skirtais būsimiems ir esamiems tėvams. Ne veltui kūdikio kraitelyje, kuris dalijamas kauniečiams, yra „Vaiko priežiūros vadovas“, kurį ji parengė bendradarbiaudama su Lietuvos medikais ir kitais savo srities specialistais.

Prieš kelerius metus M.Mizgaitienė nėrė į dar vieną labai svarbią sritį. Pradėjo rengti praktinius mokymus tėvams apie pirmąją pagalbą vaikui. „Didžiuojuosi, kad daugiau nei 1 000 tėvų sužinojo, kaip, nutikus nelaimei, suteikti pirmąją pagalbą vaikui“, – kalbėjo M.Mizgaitienė ir džiaugėsi susikurtomis galimybėmis savo žiniomis ir darbu prisidėti prie sklandesnio daugelio moterų nėštumo, gimdymo ir žindymo.

Tiesiog intuityviai jaučiu, kad žmonėms reikia manęs, o man reikia jų.

Šiemet ji norėtų atsidėti edukacinės knygos, skirtos visoms moterims, rašymui. Tai bus mokslu paremta knyga apie moters kūną, sveikatą, intymų gyvenimą.

Kaunas – gimtasis M.Mizgaitienės miestas. Čia ji gimė ir užaugo. Pastaruosius 20 metų yra Panemunės gyventoja ir, žinoma, gerbėja.

16. Skaidra JANČAITĖ – profesionali šiuolaikinės muzikos atlikėja, menininkė, kūrėja, įvaldžiusi skirtingus muzikos žanrus – nuo rimtosios muzikos iki sakralinės ir folkloro. Kantriai kuria sutartinių maratono „Suburtynės“ tradiciją, sėkmingai populiarina šias UNESCO reprezentatyviojo žmonijos nematerialaus kultūros paveldo vertybe pripažintas lietuvių liaudies daugiabalses dainas, ugdo jaunąją kartą pasitelkdama meno terapiją.

„Tegul visiems bus smagu žvelgiant į šių dvidešimties moterų šypsenas, jų veiklą Kaunui ir kauniečiams. Tebūnie daugiau meilės moterims ir visam moterų pasauliui! Kuo toliau, tuo labiau gėriuosi, kad pakanka ištvermės tęsti šią tradiciją“, – apie „Metų kaunietės“ rinkimus ir jų dalyves kalbėjo S.Jančaitė.

Edukatorė ir sutartinių tradicijos puoselėtoja labai vertina galimybę džiaugtis kūrybine laisve, padedančia geriau pažinti ne tik kitus, bet ir save. Tai, kuo užsiima, ji vadina malonumu, kuris, aišku, baigiasi, kai kūnas išeikvoja dienos energijos limitus, bet tenka pabaigti tai, kas suplanuota.

„Man visada svarbu, kas vyksta mano kieme, ten, kur esu šią akimirką. Jei esu Čikagoje ar Berlyne, o ir Vietnamo kaime, dainuoju tai, kas man mieliausia. Žaidžiu lietuviškus žaidimus, jei tik galiu įtraukti aplink esančius. Jei matau, kad Užupio respublikos vaikai nuobodžiauja, patikrinu, kiek jie gali per visą dieną nupiešti piešinių. O, net 250! Kol miesto rotušė priklauso menininkams, skubu sukviesti 700 kolegų, kūrėjų. Nusprendžiu prisijungti prie Vaikų gynimo dienos šventimo ir stebiu stebuklą... Ta diena tebeskatina auginti visų vaikų orumą“, – dėstė S.Jančaitė ir neslėpė, kad gyvena savo svajonėmis.

Ji orientuojasi ne tik į rezultatą, bet ir gėrisi procesu. „Labai smagu būti tarp smalsių, šviesių, kuriančių žmonių“, – S.Jančaitė kvietė į gyvenimą žvelgti pro kūrybinio polėkio akinius.

Sunkumai? Aišku, pasitaiko. Bet jeigu jų iškyla, reikia įveikti, išmokti. „Ir viskas. Sunkumas – tai gera žinia. Kai nežinai, kur yra problema, dėl ko svajonė blėsta, štai tada – tikrai negerai“, – kalbėjo menininkė ir linkėjo moterims mylėti save, profesiją rinktis iš meilės sau ir viską daryti su malonumu. „Tuomet Kaunas bus pilnas laimingų žydinčių gėlių. Būkite drąsios pasirinkdamos“, – ragino pašnekovė.

Labai smagu būti tarp smalsių, šviesių, kuriančių žmonių.

Paklausta apie pasiekimus, dalykus, kuriais labiausiai didžiuojasi, kurie labiausiai šildo širdį, ji vėl atsakė savaip: „Tai, ką kada nors padariau, jau išgaravo, sklando ūkuose. Visada džiaugiuosi kūrybinėmis akimirkomis dabar; net jei jos nesaldžios, visada, pasiekus naujų kūrybos vyksmų pabaigą, ji pakvimpa naujais kvapais.“

Kaunas – pirmoji jos gyvenimo pasaka. Gera, labai gera, kad Kaune  gyva, kad kauniečiai ieško estetikos, nori gyventi geriau, bet kartu neabejingi ir kitiems. Kad kovoja dėl mylimų objektų, kai jiems gresia pavojai, vėl ir vėl atsigręžia į vertybes, negaili jėgų siekdami tikslų, nori būti išklausyti. Kad vis mažiau tokių, kurie sako, jog nemoka dainuoti ar šokti.


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio iškirpkite ir užpildykite kuponą / kuponus ir siųskite adresu: „Metų kaunietė“, „Kauno dienos“ redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas,

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g. 18, Kaunas.

! Jeigu turite galimybę, dienraščio iškarpas į redakciją prašom siųsti paštu.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu „MKN XX“.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1,00 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portalo rubrikoje „Metų kaunietė“ kauno.diena.lt/mk. Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Etapas group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, partneriams „Clinic DPC“, „East Island SPA“, „Centro kredito unijai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

o kur maximos kasininkės, ligoninių slaugės, troleibusų vairuotojos, mūsų kiemų kiemsargės?

kauniete

Jei gerai pamenu, muzikantė jau kartą sulaužė duotus įžadus... Be to, nutraukė santuoką... Tokie žmonęsnekelia pasitikėjimo. Pretenduoti į šį titulą nederėtų.

Birute

Nematau kad jos tinkamos kadangi yra daug garbingesniu kurios tikrai tinkamos taciau jos yra kuklios ir beabejo kazkam ir neitinka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS