Feisbuke pasigyrė užmušęs žaltį: internautai sumaišė su žemėmis | kl.lt

FEISBUKE PASIGYRĖ UŽMUŠĘS ŽALTĮ: INTERNAUTAI SUMAIŠĖ SU ŽEMĖMIS

„Už tai, kad maišė žvejoti buvo nubausta mirties bausme“ – tokį prierašą prie feisbuke paviešintų nuotraukų suraitė Artūras P.

Feisbuke paviešintose nuotraukose užfiksuotas susirangęs žaltys, o vėliau jau per visą stalą ištiestas, pririštas už uodegos ir pakabintas. 

Įrašo autorius su žalčiu dar ir nusifilmavo. Už galvos suėmęs greičiausiai jau negyvą žaltį, autorius komentuoja, kad taip nutiks tiems, kurie maišo žvejoti, o galiausiai ima keiktis dėl esą nuo žalčio sklindančios smarvės. 

Po įrašu su nuotraukomis netruko rastis komentarai, kuriais  skriaudėjui buvo linkima to paties likimo kaip ir žalčiui, vyras buvo smerkiamas už tokį elgesį.

Tačiau autorius netruko atsikirsti, kad nėra įrodymų, jog būtent jis įvykdė egzekuciją, ne kiekvienam galbūt mielam, tačiau vienam iš gyvosios gamtos atstovų.

Vis dėlto komentatoriai neatlyžo ir toliau viešai smerkė žvejo elgesį su žalčiu.

Netrukus šis įrašas iš feisbuko buvo ištrintas.

„Facebook“ nuotr.

Apie tokį žvejo elgesį „Kauno diena“ informavo Aplinkos apsaugos departamento Kauno skyriaus specialistus.

Kauno valdybos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Tomas Kantaravičius žvejo elgesį vadina nepateisinamu.

„Kiek pavyksta identifikuoti iš nuotraukos, tai yra geltonskruostis žaltys, jis nėra įtrauktas į Lietuvos Respublikos saugomų gyvūnų, augalų ir grybų rūšių sąrašą. Geltonskruosčiai žalčiai Lietuvoje gana dažnai sutinkami, jie žmogui nėra pavojingi, tačiau jų, kaip ir bet kurio kito gyvūno negalima paimti iš laisvės neturint išduoto specialaus leidimo.

„Facebook“ nuotr.

Nežinant realios situacijos labai sunku vertinti, bet jeigu asmuo jį paėmė iš laisvės ir numarino tai yra pažeidimas už kurį numatyta atsakomybė pagal LR ANK 303 str. 1 d. (skaičiuojama žala, padaryta laukinei gyvūnijai). 

Jeigu iš tiesų šis asmuo paėmė ir numarino gyvūną tai padarė labai blogai, o tuo pačiu socialiniame tinklalapyje afišuodamas tokias nuotraukas skatina agresiją prieš gyvūnus, kas yra nepateisinama“.

Portalas dėl šios informacijos kreipėsi į policijos pareigūnų atstovus. Kauno policijos atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė informavo, kad Kauno apskrityje toks įvykis nėra registruotas.

Tačiau priminė, kad neretai įvykio tyrimas pradedamas po to kai, apie tai policijai praneša pilietiški žmonės. Tokiu atveju lengviau nustatyti vietovę ir kitus tyrimo pradžiai reikiamus duomenis.

Policijos atstovė viliasi, kad ir apie šią žvejo egzekuciją žalčiui žinantys asmenys atsilieps. 

Birželio 12 d. rytą Aplinkos apsaugos departamentas feisbuke pareiškė padėką aktyviai į žiaurų elgesį su gyvūnu reaguojantiems piliečiams – dėl šio įvykio juos pasiekė daugiau nei pusšimtis pranešimų, rodančių, kad visuomenė neabejinga aplinkai. 

„Kartu norime Jus visus informuoti, kad atsakomybė už žiaurų elgesį su gyvūnais numatyta Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 310 straipsnyje – asmenys baudžiami viešaisiais darbais, bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki 1 metų. Visa informacija perduota policijai, kuri įvertins turimą medžiagą ir priims sprendimą. O mes, gavę aktualios informacijos, nedelsdami pasidalinsime su Jumis“, – skelbiama Aplinkos apsaugos departamento įraše.

GALERIJA

  • Feisbuke pasigyrė užmušęs žaltį: internautai sumaišė su žemėmis
  • Feisbuke pasigyrė užmušęs žaltį: internautai sumaišė su žemėmis
  • Feisbuke pasigyrė užmušęs žaltį: internautai sumaišė su žemėmis
  • Feisbuke pasigyrė užmušęs žaltį: internautai sumaišė su žemėmis
  • Feisbuke pasigyrė užmušęs žaltį: internautai sumaišė su žemėmis
  • Feisbuke pasigyrė užmušęs žaltį: internautai sumaišė su žemėmis
„Facebook“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (53)

Ajajajui

O tai ką, žaltys - žuvis ar paukštis? O gal primatas?

Ajajai

Čia kai kurie ryškiai žalčio nuo gyvatės neskiria. Subetonėjo žmogeliai visai...

Va je

Tai tam darze gyvaciu seimyna isikurus.Ir is viso,kaip biblijoje rasyta,kas sugunde zmogu nuodemem,tai gyvate sliauziodama zmogaus pavidalu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS