Pasikartoti KET neprošal ir pavėžėjams: važiuoti prieš eismą – draudžiama | kl.lt

PASIKARTOTI KET NEPROŠAL IR PAVĖŽĖJAMS: VAŽIUOTI PRIEŠ EISMĄ – DRAUDŽIAMA

  • 3

Ketvirtadienį Seimas sugriežtino pavėžėjų veiklą. To būtinybę atspindi kauniečių nufilmuota situacija, kai pavežimo paslaugų platformos „Bolt“ logotipais paženklinto automobilio vairuotojas Kaune važiavo prieš eismą. 

Dušmanai toliau siautėja“, – konstatavo vienas komentatorių, peržiūrėjęs filmuotą medžiagą.

Kitas sarkastiškai pridūrė, kad „Bolt“ vis dar sugeba nustebinti“. „Čia turbūt tas pats, kuris ieškojo, pas ką nusipirkti vairuotojo teises“, – savo versiją pateikė dar vienas internautas.

Studenčiokas atvarė iš kaimelio, po poros savaičių studijų suprato, kad vien tėvų pinigų ant pivasiko neužteks – tai įsidarbino pavėžėju ir pasiklydo plačiose miesto gatvėse“, – bandė aplinkybes išryškinti dar vienas komentatorius.

Kiti, bandydami ieškoti tokio elgesio priežasčių, spėjo, kad gal žmogų pavedė navigacija, o gal iš Jungtinės Karalystės, kur eismas vyksta visai kita kelio puse nei pas mus, nesenai grįžęs, nes juk nesinori tikėti, kad taip galėjo nutikti dėl žmogaus, kuriam patikėta vežti keleivius, žioplumą ar aplaidumą.

Vienas komentatorių pasidalijo nuotrauka, kurioje matoma, kad Kaune prieš eismą važiuojama ne taip jau retai. „Pilnatis gal šiandien?“ – stebėjosi kaunietis, publikuodamas situaciją, nutikusią Kauno pilies žiedinėje sankryžoje. Eismas juo – vienpusis, tačiau vieno automobilių vairuotojas nusprendė įvesti savo tvarką ir pasuko prieš eismą, nors eismas žiedine sankryža tuo metu buvo gana intensyvus. 

Nuo kitų metų, kai įsigalios naujos taksi ir pavėžėjų paslaugų teikimo taisyklės, leidimai verstis taksi ir pavėžėjų veiklai bus išduodami tik tada, jeigu asmuo bus įregistravęs individualią veiklą, turės ne mažesnį kaip 2 metų vairavimo stažą.

Pavėžėjais negalės dirbti piktnaudžiaujantys alkoholiu ar narkotinėmis medžiagomis bei kai kurie teisti asmenys, jeigu jie nebus baigę atlikti bausmę.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

idomiausia kad bolto vairuotojas gimęs ir augęs Kaune :D

Anonimas

jauciu chacholai tai vazineja ten pas juos iprasta

Anonimas

juk ne kaunieciai eismo nesupranta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS