Paskelbė, kada Vatikane bus galima pasveikinti kardinolą S. Tamkevičių | kl.lt

PASKELBĖ, KADA VATIKANE BUS GALIMA PASVEIKINTI KARDINOLĄ S. TAMKEVIČIŲ

  • 1

Popiežiaus liturginių apeigų vadovas pranešė apie naujų kardinolų skyrimo konsistorijos eigą spalio 5 dieną.

Kaip skelbia Šventojo Sosto naujienų portalas Vatican News, eilinė vieša konsistorija, vadovaujama popiežiaus Pranciškaus, įvyks Šv. Petro bazilikoje, šeštadienį, spalio 5 dieną.

Naujų kardinolų įvesdinimo apeigos prasidės 16 val. Popiežius naujiems kardinolams uždės biretą, įteiks žiedą ir Romos vyskupijos titulo ar diakonijos pergamentą.

Po konsistorijos nuo 18 iki 20 val. sveikinimo vizitams paskirtose vietose bus galima asmeniškai pasveikinti naujus kardinolus. Kauno arkivyskupą emeritą kardinolą Sigitą Tamkevičių SJ bus galima pasveikinti Pauliaus VI audiencijų salėje Vatikane.

Kaip pranešama, joje paskirtos vietos susitikimams taip pat su kitais devyniais naujais kardinolais, vadovaujantiems vyskupijoms ar arkivyskupijoms ir su vyskupais ar arkivyskupais emeritais.

Tris naujus Romos kurijos kardinolus taip pat bus galima pasveikinti šeštadienį nuo 18 iki 20 val. Apaštališkuosiuose rūmuose Vatikane.

Spalio 6 dieną naujieji kardinolai, visa Kardinolų kolegija, Amazonijos regiono Vyskupų Sinodo nariai arkivyskupai, vyskupai ir kunigai galės kartu su popiežiumi koncelebruoti XXVII eilinio sekmadienio ir Vyskupų Sinodo asamblėjos atidarymo Šv. Mišias. Popiežiaus Pranciškaus vadovaujamos Mišios Šv. Petro bazilikoje prasidės 10 val.

Naujųjų kardinolų skyrimo konsistoriją ir Šventojo Tėvo sekmadienio Mišias transliuos Šventojo Sosto naujienų portalas Vatican News.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NUOTRAUKA

SIAUBAS koks nugulėtas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS