Pavasaris laužo karantino pančius? | kl.lt

PAVASARIS LAUŽO KARANTINO PANČIUS?

  • 9

Šiuo metu visoje šalyje vis dar galioja karantino sąlygos, apribojančios verslą. Viena sąlygų veikti viešojo maitinimo įstaigoms ta, jog leidžiama maistą tiekti tik išsinešti. Tačiau kauniečiai fiksuoja, kad Laisvės alėjoje jau išneštas staliukas, prie kurio gėrimais ir maistu mėgaujasi dvi ponios.

Praeiviams kilo klausimas, ar kavinės „Mangal“ darbuotojai nepažeidžia karantino sąlygų, leisdami lankytojoms mėgautis gėrimais prie lauke esančio staliuko. Praeivio nuotraukoje ponios užfiksuotos geriančios gėrimą ne iš išsinešti skirto puodelio, o stiklinių taurių, tad galima spėti, kad krėsluose kavinės lankytojos įsitaisė turėdamos darbuotojo leidimą.

Tiesa, telefonu atsiliepęs kavinės „Mangal“ darbuotojas patikino, kad kėdės ir stalas prie įėjimo į kavinę pastatyti klientams, kurie laukia užsakyto išsinešti maisto. Esą apie jokias sėdinčias lauke kavinės lankytojas negirdėjo ir nematė.

Panaši situacija jau buvo užfiksuota prie kavinės „101 kepyklėlė“.  Prie įėjimo į viešojo maitinimo įstaigą taip pat išneštas vienas staliukas ir dvi kėdės. Jos abi tąsyk buvo užimtos. Prie stalo sėdėjo du vyrai ir, greičiausiai, gėrė karštus gėrimus bei skanavo vietoje pirktas bandeles, nes ant stalo taip pat buvo matyti ir popierinis maišelis, kuriame paprastai būna įdėti konditerijos gaminiai. Kauniečiai tikino, kad ne karantino metu tiek šioje vietoje, tiek prie kitų kavinių, dažnai atšilus orams į lauką išnešami staliukai ir klientai gali pavalgyti gryname ore. Tačiau dabar situacija kitokia ir galima nebent užeiti į kavinę, užsisakyti maisto bei jį išsinešti ir suvalgyti namuose, biure ar kitoje vietoje, bet ne pačios kavinės patalpose ar lauko kavinėje.

Portalas kaunodiena.lt rašė, kad toks pasimėgavimas kava ar kitais gėrimais gali užtraukti baudų už karantino nesilaikymą ne tik verslui, bet ir prie staliuko sėdėjusiems lankytojams. 

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rimantas Vilimas portalui kauno.diena.lt nurodė, kad juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims numatytos baudos dydis yra nuo 1500 iki 6000 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kaunietis

Laisves alejoje prie kavines prisedus negalima gerti kavos,bet prisedus ant suoliuko kuris randasi uz keliu metru nuo kavines,jau galima. Absurdas,kada gi visa tai baigsis?

darbo imitacija

Ką veikia Kaune Kauno viešosios tvarkos skyrius??? Aiškus pažeidimas, o įmonės darbuotojas meluoja.

Kostas

Kauno arean pilna zmoniu vakar buvo, na ir kas ? Ar yra nors vienas nubaustas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS