Pelėdos laiptai – aplūžę ir pavojingi | kl.lt

PELĖDOS LAIPTAI – APLŪŽĘ IR PAVOJINGI

Nors mieste šią vasarą buvo tvarkomi laiptai, centrą su Žaliakalniu jungiantys laiptai liko užmiršti. Kalno viršuje esančios pakopos taip nudėvėtos, kad iš jų kyšo armatūros gabalai.

Aplūžę ir pavojingi – taip šiandien atrodo Pelėdos laiptai. Nors mieste šią vasarą buvo tvarkomi laiptai, centrą su Žaliakalniu jungiantys laiptai liko užmiršti. Kalno viršuje esančios pakopos taip nudėvėtos, kad iš jų kyšo armatūros gabalai.

Senesnio amžiaus žmonės šią atkarpą, skirtingai nei į mokyklą keliaujantys vaikai, įveikia neskubėdami. Kyšantys vielos gabalai gali tapti nelaimės priežastimi, nes laiptai itin statūs, o ir apšvietimas čia – menkas.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Proberkas žadėjo, kad artimiausiu metu specialistai įvertins šių laiptų būklę.

"Laiptų tvarkymo darbai mieste dar tebevyksta. Neturėjome informacijos, kad prasta Pelėdos laiptų būklė. Nors brigados, tvarkančios laiptus, pajėgumai nėra dideli, tačiau situaciją įvertinsime", – žadėjo A.Proberkas.

Jo teigimu, šią savaitę bus tvarkomi Varnių g. tilto laiptai. Paskutiniai suremontuoti laiptai – Radastų ir Nuokalnės g., o taip pat daug jų sutvarkyta Aleksote.

A.Proberkas pasakojo, kad beveik visi miesto laiptai – sovietinis palikimas. Tokius laiptus reikia ne remontuoti, o tiesiog pakeisti visą jų konstrukciją.

"Laiptų kokybė priklauso nuo konstrukcijos. Anksčiau sijos būdavo padedamos tiesiog ant grunto. Tokie laiptai būna nestabilūs, juos dar paplauna lietaus vandenys. Juos atstatyti ne tik sudėtinga, bet ir rankos nekyla. Tokius laiptus reiktų nuo pagrindų rekonstruoti", - pasakojo pavaduotojas.


Privatūs laiptai

Architektas Edmundas Frykas 1927 m. suprojektavo ir įrengė naujus laiptus į kalną ir sargo namelį prie jų. Mediniai raityti laiptai su poilsio aikštelėmis buvo privatūs, kiekvienas negalėjo jais vaikščioti – E.Frykas juos buvo pasistatęs savo reikmėms.
XX a. devintajame dešimtmetyje tuometė miesto valdžia sugalvojo suremontuoti aplūžusius medinius laiptus, tačiau buvo nuspręsta juos visai nugriauti, o jų vietoje pastatyti betoninius laiptus, tarnaujančius iki šiol.

GALERIJA

  • Pelėdos laiptai – aplūžę ir pavojingi
  • Pelėdos laiptai – aplūžę ir pavojingi
  • Pelėdos laiptai – aplūžę ir pavojingi
  • Pelėdos laiptai – aplūžę ir pavojingi
  • Pelėdos laiptai – aplūžę ir pavojingi
  • Pelėdos laiptai – aplūžę ir pavojingi
  • Pelėdos laiptai – aplūžę ir pavojingi
Artūro Morozovo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Babyliss

babylissbabyliss probabyliss pro perfect curlbabyliss perfect curlbabyliss curl secretbabyliss pro perfect curlbabyliss perfect curlbabyliss curl secretbabyliss perfect curlbabyliss curl secretbabyliss probabyliss Babyliss http://thewebsiteman.co.uk/Baylissshopuk.html

Pasipiktinęs!!!

Šiuos laiptus žiemą sugadino sniego valytojai su metaliniais strypais skaldę ledą. Pats mačiau!!! Iki to laiko laiptai buvo sveiki. Jau verčiau būtų nedaužę apledėjusių laiptų. Gaila nenufotkinau tada.

dar nieko

dar yra ir baisesnių, pvz. nuo Vytauto kalno arba Kauko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS