Piketuotojai prie savivaldybės: nenorime būti miestiečiais, norime būti kaimiečiais | kl.lt

PIKETUOTOJAI PRIE SAVIVALDYBĖS: NENORIME BŪTI MIESTIEČIAIS, NORIME BŪTI KAIMIEČIAIS

„Nesitikėkite, kad 13 Kauno rajono seniūnijų prijungus prie miesto į jas ims kursuoti troleibusai“, – išsakyti aiškų „Ne“ piketuotojai ragino vienas kitą.

Prie Kauno savivaldybės piketavę Kauno rajono gyventojai aiškiai pasakė nenorintys savo seniūnijų matyti Kauno miesto žemėlapyje.

„Priimant bet kokius sprendimus, kurie susiję su visuomene su gyventojais, su jų gyvenimo vieta, kokybe ir administravimu, reikia jų atsiklausti. Reikia suderinti, paviešinti, išaiškinti, atlikti tam trikus namų darbus, įrodyti žmonėms, kad sprendimas, kurį priima Kauno politikai, žmonėms tikrai yra pats naudingiausias ir išaiškinti tokio sprendimo pasekmes“, – rajono gyventojų poziciją atstovavo Kauno rajono bendruomeninių organizacijų sąjungos pirmininkė Eglė Juozapavičienė.

 

Eglė Juozapavičienė/Laimio Steponavičiaus nuotr.

Tačiau rajono gyventojų godos liko neišgirstos. Sugužėję į Kauno savivaldybės didžiojoje salėje vykstantį Tarybos posėdį, piketuotojai nuščiuvo pamatę politikų balsavimo rezultatus. 

„Dabar, kaip ir visada, viskas atvirkščiai – pirmiausia nusprendžiau, padariau tai, ko noriu, o po to galvosiu, kaip visa tai pateisinti teisiškai, paaiškinti žmonėms. Priimami sprendimai, bet atsakomybės nėra. Kas bus, kai po tokių sprendimų apgauti žmonės nusivils?“ – retoriškai klausė E.Juozapavičienė.

Pirmininkė tęsė klausimyną: „Ką įsivaizduoja apgaudinėjamas Kauno rajono žmogus?“ Moteris ragino neskubėti patikėti pažadais, kad iš karto pagerės infrastruktūra, iš karto atsiras trys darželiai ir penkios mokyklos, taip pat kitas gerbūvis. 

Čia yra apiplėšimas visų Kauno rajono žmonių, todėl, kad negalima organizmo skaldyti į atskiras dalis.

„Mes norime atkreipti dėmesį, kad visa tai labai atsakingai, sistemingai darė Kauno rajono savivaldybė ir jos administracija“, – gyvenimu po Kauno rajono valdžios sparneliu nesiskundė gyventojus atstovaujanti E.Juozapavičienė.

Pirmininkė atkreipė dėmesį, kad pasirinktos 13 seniūnijų, į kurias pastaruoju metu buvo labai daug investuota. Ta investicija esą buvusi solidari visų rajono lėšų investicija, galbūt skriaudžiant tolimesnes seniūnijas.

„Tos 13 seniūnijų yra sutvarkytos ir geros. Buvo rengiamasi investuoti į tas tolimesnes. Tai šitas sutvarkytas miestas užgrobia, nors tikėtasi, kad sutvarkytosios atiduos duoklę eilėje stovinčioms minėtoms tolimesnėms seniūnijoms“, – piktinosi pirmininkė.

Moteris neslėpė, kad po pažadais apie gerėsiantį gerbuvį slypį ir gerokai didesni mokesčiai, pradedant verslo liudijimais ir baigiant nekilnojamojo turto draudimais, žemės mokesčiu.

Rajono gyventojai primena pasirinkę gyventi rajone, todėl ir norėtų likti rajono gyventojais.

„Čia yra apiplėšimas visų Kauno rajono žmonių, todėl, kad negalima organizmo skaldyti į atskiras dalis“, – nepasitenkinimą liejo E.Juozapavičienė.

Labiausiai piketuotojai pyko dėl visiško nesiskaitymo su jais.

„Mes gyvename bendruomenėje, rajone, naudojamės bendra infrastruktūra, bendru biudžetu ir kūrėme bendrus planus. Todėl atsiklausti privalėjo viso rajono gyventojų, ar jie nori pokyčių“, – parodytą nepagarbą žmonėms akcentavo pirmininkė.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

MARIUS JOKUBAUSKAS

ISTORIJOJE NEBUVO NEI VIENO ATVEJO, KAD MIESTAS PLĖSTŲSI KITAIP, NEI PRISIJUNGDAMAS. Čia finansuotos žiniasklaidos farsas, kurio tikslas supriešinti gyventojus. Mat prigalvojama ir transliuojama daug mitologijos bei melo: "dings ramybė", "mokesčiai", ir t.t. UŽTENKA GYVENTI KITŲ SĄSKAITA! JUOLAB VISIŠKAI AIŠKU - niekas niekur nekils ir nedings jokia ramybė, bet integracija šeimų, dirbančių mieste bei gyvenančių rajone, TIKRAI PADIDĖS. PIRMININKĖS IR KT suinteresuoti asmenys pateikia ne savo, o persigandusio klerko nuomonę!

onuteTO Vardas V IR TO Tada manau

ABIEM PAVYDAS LIETUVISKAS SIKNA DRASKO ARBA MATIJOSIAUS PADCHALUJAI NEI TU STENKIS SUDA MALTI NEI TU MOKI UZ JU PASLAUGAS BET TIKRIAUSEI MATIJOSIUKAI KOMENTARUS RASO

natalija TO Vardas V

PROVOKATORIAU NIEKO TU NEMOKI TU MATYT TAS KUR KRABUI BE MUILO I SEDIMA LENDI ZMONES JAM REIKIA PLESTI BIZNIUKA SUNELEM TUOJ ATSIRAS DANU KIAULIDES AR SAVARTYNAI APDERGE KAUNA ATEJO EILE RAJONAM KAUNAS TURI KAZKA DARYTI REIKIA ZINOTI TARYBOS NARIU PAVARDES IR KAD NIEKADA TIE VEIKEJAI NEPAPULTU I TARYBA AR I SEIMA O TA SEIMINELE LAUK IS MERIJOS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS