Kaunietis rėžė: už eismo organizavimą Senamiestyje po eglute nusipelno tik akmens | kl.lt

KAUNIETIS RĖŽĖ: UŽ EISMO ORGANIZAVIMĄ SENAMIESTYJE PO EGLUTE NUSIPELNO TIK AKMENS

  • 27

Artėjant šventėms vairuotojai Kauno centre skundžiasi didelėmis eismo spūstimis. 

Portalo kauno.diena.lt skaitytojas teigė, kad visose Senamiesčio gatvėse eismo tvarkos organizavimas apleistas.

„Gatvės užkimštos, vairuotojai nepaiso absoliučiai jokių ženklų. Numestos mašinos ant šaligatvių, prasilenkti neįmanoma, pykstasi, pypsina, žodžiu, chaosas.“  

Kaunietis pasakojo, kad dėl to buvo iškvietęs pareigūnus.

„Pareigūnai tikrąja to žodžio prasme gaišo laiką. O gal kažkur rimtas eismo įvykis, nelaimė, kur jų kompetencija būtų kur kas naudingesnė nei pildyti dokumentus baudoms už ženklų nesilaikymą.“

Vyras linkėjo vairuotojams supratingumo.

„Mieli vairuotojai, švenčių proga nepameskite eisme proto, būkite bendruomenės nariai, eikite pėstute iki Senamiesčio palikę automobilius toliau nuo centro eismo chaoso. O Transporto ir eismo organizavimo skyrius už šių metų eismo organizavimą Senamiestyje po eglute nusipelno tik akmens“,  –kritikos negailėjo jis.

Kauno policijos budėtojas portalui kauno.diena.lt teigė, kad pareigūnai padažnėjusių spūsčių nefiksuoja, išskyrus tuos atvejus, kai jos kyla dėl eismo įvykių.

Kaip jau rašyta, įžiebus pagrindinę miesto eglę Rotušės aikštėje ir jos prieigose pasikeitė eismo tvarka.

Rotušės aikštėje eismas leidžiamas tik išorine aikštės dalimi nuo Muitinės gatvės link A. Jakšto gatvės. A. Jakšto gatvėje eismas taip pat organizuojamas tik viena kryptimi – nuo Rotušės aikštės. Eismas į M. Valančiaus gatvę irgi ribojamas. Į šią gatvę gali patekti tik gyventojai ir aptarnaujantis transportas.

„Tam, kad šventiniu laikotarpiu išlaikytume puikią nuotaiką, išvengtume eismo spūsčių ir automobilio statymo problemų, siūlome į šventinius renginius atvykti visuomeniniu transportu. Jei visgi nuspręsite vykti savo automobiliu, tuomet šventinių renginių metu juos siūlome palikti atokiau nuo Senamiesčio esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse Jonavos, E. Ožeškienės gatvėse, šalia Aleksoto tilto“, – sakė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Vairuotojai senamiesčio zonoje raginami laikytis Kelių eismo taisyklių. M. Daukšos, Muitinės, Kumelių ir L. Zamenhofo gatvių sankryžoje bei Rotušės aikštėje įrengti ženklai „Gyvenamoji zona“.

„Vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad gyvenamojoje zonoje leistinas ne didesnis nei 20 km per val. greitis. Taip pat pėstieji įgyja pirmumą automobilių atžvilgiu, tačiau jie neturi trukdyti automobilių eismui. Vairuotojų prašome ypatingo atidumo ir dėmesio visu šventiniu laikotarpiu“, – teigė M. Matusevičius.

Gairės: Kauno senamiestis, vairuotojai, automobiliai, eismo organizavimas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (27)

jk

ko norit,kai meras stribas su milijonais.I jus jam tik nusispjaut.Senai metas jo vietoj tureti sažininga žmogu

lam

Kam reikėjo keisti jau nusistovėjusią tvarką. Atsakingi už tai nusipelno tik to, kas parašyta straipsnio pavadinime

Alkanas

Oi ne nereikia jokiu parknigu ar aiksteliu jei tik rasite tuscia vietele tai pastatykite centre dar viena prekybos centra, va ant plies ziedo dar tilptu ofisu pastatas pvz....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS