Pirmą gimdymą priėmęs gydytojas: sulaukėme ir kvapą atgavusios mamos padėkos | kl.lt

PIRMĄ GIMDYMĄ PRIĖMĘS GYDYTOJAS: SULAUKĖME IR KVAPĄ ATGAVUSIOS MAMOS PADĖKOS

  • 2

Rytoj – Trijų karalių šventė, užbaigianti kalėdinį laikotarpį, o tuo tarpu gydytojas Laurynas dalijasi dar vienu įsimintinu savo darbo epizodu, savo feisbuko paskyroje rašo Kauno rajono GMPS.

„Su komanda – paramediku Laimonu ir būsimuoju paramediku Sauliumi priėmėme naują gyvybę. Diena buvo darbinga. Paryčiais prigulę, bandome sumerkti akis ir tikimės bent kiek pailsėti, bet ir vėl suskamba kvietimo signalas. Kvietimas skubus ir su švyturėliais – gimdymas“, – rašo GMPS. 

Medikai kyla ir skuba tikėdamiesi, kad greičiausiai spės gimdyvę laiku nuvežti į gimdyklą. Papildomos informacijos iš dispečerinės apie besikeičiančią gimdyvės būklę nebuvo.

„Kelias netolimas, vos 3-4 km nuo mūsų posto. Atvykus prie namo, pamatau išėjusį mus pasitikti vyrą, įtariu, kad tai tėtis. Jo veidas jau iš tolo atrodo išbalęs, kupinas nerimo ar išgąsčio. Suprantu, kad čia gali būti visko. Praktikantui Sauliui liepiu paimti akušerinį rinkinį, o pats stengiuosi išlikti ramus.  Einame į vidų. Įėjus į namus, mamą randame sėdinčią ant grindų, ji pasakoja, kad neseniai nubėgę vandenys ir yra begalinis noras stangintis. Suskaičiuoju – sąrėmiai kartojasi kas 1-2 minutes. Šiaip ne taip tarp sąrėmių pavyksta patogiau gimdyvę paguldyti, kur daugiau erdvės. Jau supratau – gimdymą teks priimti namuose, kolegoms liepiu išpakuoti gimdymo rinkinį. Sąrėmiai vis dažnėja, vertinu gimdyvės būklę. Pasiruošiame visas priemones gimdymui priimti, naujagimiui gaivinti (jei prireiktų), raminame mamą, skatiname giliai kvėpuoti tarp sąrėmių. Svarbiausia viską pasiruošti patogiai, kad viskas būtų po ranka, kai prireiks. Na ką, dar vienas sąrėmis – jau jau netoli, dar vienas ir užgimė galvytė, kito sąrėmio metu užgimė petukai, ir už akimirkos pasaulį išvydo gražus vaikiukas. Pasigirdo garsus verksmas, visi lengviau atsidusome“, – prisimena gimdymą priėmęs vyras.

Reportažas – LNK vaizdo įraše:

Jis pastebi ir pasidžiaugia, kad naujagimis sveikas, aktyvus, išnešiotas, aktyviai verkia.

„Nušluostau ką tik gimusį berniuką, dedu jį mamai ant krūtinės. Metas kirpti virkštelę, dairausi gal kur tėtis yra, klausiu mamos, ji sako: „ne ne, tėtis sakė nenori, jam silpna darosi“. Nieko tokio – nukerpu pats. Padedame mamai susiruošti ir keliaujame į Kauno ligoninės gimdymo skyrių. Ten pasitinka šaunus kolektyvas, padėkoja mums už puikiai priimtą gimdymą, sulaukiame ir jau kvapą atgavusios mamos padėkos, ji tikrai nesitikėjo, kad teks gimdyti namuose, o aš atsisveikindamas ir linkėdamas sėkmės prisipažįstu, kad tai ir mano pirmasis savarankiškai priimtas gimdymas“, – pasakoja gydytojas Laurynas.

Jis pripažįsta, kad šiokį tokį nerimą jautė tik važiuojant į kvietimą, o atvykus ir pamačius esamą situaciją, aplankė užtikrintumo jausmas.

„Labai svarbu spinduliuoti vidine ramybe tiek gimdyvei, tiek artimiesiems, tiek savo kolegoms, kurių bendru darbu ir komandiškumu labai džiaugiuosi. Džiaugiamės, kad viskas pavyko puikiai, visi sveiki, ir einame dirbti toliau. Tai toks yra tas mūsų darbas. Gal ir neeilinė situacija, pasitaiko retai, bet dėl to turime nuolat atnaujinti žinias per mokymus. Neseniai turėti mokymai tiek mūsų įstaigoje, tiek Mažylio gimdymo namuose su doc. dr. T. Biržiečiu tikrai padėjo susikoncentruoti, nesutrikti, ir žinoti ką darau, todėl gal ir pasikartosiu, tik mokymai, nuolatinis kartojimasis ir pasiruošimas iš anksto kiekvienai situacijai užtikrins profesionalų GMP paslaugų teikimą“, – teigė vyras. 

„Turbūt nieko ypatingo, bet taip prasideda naujas gyvenimas“, – šypsosi jis.

GALERIJA

  • Pirmą gimdymą priėmęs gydytojas: sulaukėme ir kvapą atgavusios mamos padėkos
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Violeta

Smagu skaityti puikias naujienas, pagarba gydytojui ir kolegoms.

Mama

ŠAUNUOLIAI vyrukai !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS