Pirmas A. Gudžiaus sezono startas: rezultatas – didmeistriškas | kl.lt

PIRMAS A. GUDŽIAUS SEZONO STARTAS: REZULTATAS – DIDMEISTRIŠKAS

  • 1

„Tikslingai šioms varžyboms nesiruošėme, bet čia yra puiki vieta pasitikrinti jėgas“, – sakė Kauno ilgų metimų čempionate vieną geriausių rezultatų pasaulyje šį sezoną pasiekęs disko metikas Andrius Gudžius.

Vaclovo Kidyko treniruojamas A. Gudžius nusviedė diską 69,35 m. Toliau šiemet pasaulyje yra numetęs tik Samoa atstovas Alexas Rose’as – 70,39 m. Trečias šioje rikiuotėje Mykolas Alekna – 68,39 m.

A. Gudžiaus asmeninis rekordas – 69,59 m.

Kaune antrą vietą užėmė „Starto“ sporto mokyklos auklėtinis Armandas Miliauskas – 58,91 m, trečias buvo daugiakovininkas Tomas Sabašinskas – 50,40 m.

A. Gudžius sezonui ruošėsi stovyklose Ispanijoje ir Portugalijoje.

„Diskas gerai lekia, metu toli, bet vis dar 1–3 cm užminu ant sektorių ribojančio lanko, – apie savo sportinę formą kalbėjo atletas. – Artimiausias tikslas – įsivažiuoti, sugrįžti į įprastą sezono ritmą, nes viena yra treniruotis, o kita – realizuoti save varžybose.“

Artimiausias tikslas – sugrįžti į įprastą sezono ritmą.

 

Gegužės 6–7 d. A. Gudžius startuos Lietuvos ilgų metimų čempionate Palangoje, 28 d. – lengvosios atletikos elito „Deimantinės lygos“ varžybose Maroke.

Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas vyks rugpjūtį Budapešte (Vengrija). A. Gudžius jau yra įvykdęs kvalifikacinį normatyvą (67 m).

„Konkurencija kasmet didėja, taip ir turi būti, – svarstė Andrius. – Dėl titulų pajėgūs kovoti penki šeši disko metikai.“

Pernai JAV įvykusiame pasaulio čempionate A. Gudžius buvo trečias (67,55 m). Auksą iškovojo slovėnas Kristjanas Čehas (71,13 m), sidabrą – M. Alekna (69,27 m).

2022 m. Miunchene (Vokietija) surengtame Europos čempionate triumfavo M. Alekna (69,78 m.). A. Gudžius užėmė šeštą vietą (65,40 m).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Edmundas Tulcevičius

Šaunuoliai mūsų ąžuolai ir Gudžius, ir Alekna , beje Mykolas tai su vis suspindėjo , diską nušveitė net 71 metrą , matosi , jog mūsų galiūnai žiemą netinginiavo - ir toliai taip .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS