Pirmieji šių metų kūdikiai Kaune: net trys gimė kartu su fejerverkais | kl.lt

PIRMIEJI ŠIŲ METŲ KŪDIKIAI KAUNE: NET TRYS GIMĖ KARTU SU FEJERVERKAIS

  • 4

Tai, kad šie metai bus kitokie, negu išėjusieji, prognozuoja ir pirmąją 2021-ųjų dieną Kaune pasaulį išvydę naujagimiai.

Pirmiausiai, net dvylika iš penkiolikos tądien Kauno gimdymo namuose gimusių mažylių buvo berniukai. Nors pernai šiek tiek daugiau buvo mergaičių.

O pirmasis šiemet Kaune gimęs mažylis – berniukas – Kauno klinikose pasaulį išvydo jau pirmąją šių metų minutę. Taigi, dar dangų raižant fejerverkams.

Pernai pirmasis kūdikis – mergytė – Kauno klinikose gimė apie trečią nakties. Tačiau pirmąją 2020-ųjų dieną jose pasaulį išvydo net dvylika mažylių: septynios mergaitės ir penki berniukai. O šiemet – tik penki kūdikiai: trys berniukai ir dvi mergaitės. Net trys iš šių naujagimių, tarp jų ir gimęs pirmąją šių metų minutę, netrukus grįš į savo namus Kaune. Kitų tėvai gyvena Šakių rajone ir Marijampolėje.

Šeštąją šių metų minutę pasaulį išvydo ir Kauno klinikinės ligoninės filiale – Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose gimusi elektrėniškė. Tiesa, viena mažylė, kurios tėvai – kauniečiai, paskubėjo gimti per paskutinį išėjusių metų pusvalandį. Ir liko 2020-ųjų gimstamumo statistikoje.

Nepaisant to, Krikščioniškuose gimdymo namuose pirmąją šių metų dieną pasaulį išvydo trigubai daugiau naujagimių, negu pernai. Be minėtos jau šeštąją šių metų minutę gimusios mergytės – dar ir du berniukai, kurių tėvai – iš Kauno bei Kauno rajono.

Kitame Kauno klinikinės ligoninės filiale – P.Mažylio gimdymo namuose pirmąją šių metų dieną taip pat gimė dvigubai daugiau mažylių, negu 2020-ųjų sausio 1-ąją, – keturi berniukai. Dviejų iš jų tėvai – kauniečiai, kitų – iš Kaišiadorių rajono bei Vievio. O pirmasis iš šių mažylių pasaulį išvydo jau 21-ąją 2021-ųjų minutę.

Kauno klinikinės ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriuje šiųmetę sausio 1-ąją taip pat gimė trys berniukai. Nors 2020-ųjų sausio 1-ąją čia pasaulį išvydo dvi mergaitės.

Kauno klinikų darbuotojai tokį beveik tolygų sausio 1-osios darbo krūvio tarp Kauno gimdyklų pasiskirstymą linkę sieti su tuo, kad galbūt šiemet gimdyvių nėštumai buvo lengvesni. Pavyzdžiui, tarp gimusiųjų Kauno klinikose pirmąją šių metų dieną dvynukų nebuvo. Nors pernykštę sausio 1-ąją jų buvo net dvi poros.

Tačiau sausio 1-ąją į Kauno klinikas buvo atvežta ir savo namuose Kauno rajone, kaip jau rašyta, tos dienos ryte gimusi mergaitė, kuriai buvo lemta išlyginti šiųmetės ir pernykštės pirmosios metų dienos gimstamumo Kaune statistiką. Įtraukus ją į mažylių, gimusių tądien Kauno klinikose, sąrašą, bendras pirmąją šių metų dieną pasaulį Kaune išvydusių naujagimių sąrašas susilygino su pernykščiu, kuriame taip pat buvo šešiolika kūdikių.  „Viskas tvarkoje“, – taip apžiūrėję šią mažylę teigė Kauno klinikų specialistai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Aisku

Gerai kad rajonuose nera sexparduotuviu...tai dar moterys prisileidzia per morciu...Miestuose jau nebemadinga santykiauti gyvai...Per TV viska paaiskina...Kaimas kaip visada gelbsti...

Zuzia

Sveikinimai tėveliams! Mažyliai, būkite sveiki, laimingi ir šaunūs!

Nauji metai

Sveikinimai šeimoms
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS