Po gedulingų pietų Kauno kavinėje – salmoneliozės protrūkis? | kl.lt

PO GEDULINGŲ PIETŲ KAUNO KAVINĖJE – SALMONELIOZĖS PROTRŪKIS?

  • 3

Kaune užfiksuotas salmoneliozės protrūkis: manoma, kad žmonės galėjo užsikrėsti gedulingų pietų kavinėje metu.

Kaip penktadienį pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Kauno departamentas, šią savaitę iš sveikatos priežiūros įstaigų buvo gauta informacija apie du susietus ūmios žarnyno infekcijos atvejus, įtariant salmoneliozę.

Atliekant židinio epidemiologinę diagnostiką išsiaiškinta, kad susirgusių asmenų yra ir daugiau, tačiau jie vangiai kreipiasi medicinos pagalbos.

Medikai įtaria, kad šie atvejai tarpusavyje susiję ir galėjo būti nulemti maisto, valgyto gedulinguose pietuose.

Pietuose dalyvavo apie 30 žmonių ne tik iš Kauno, bet ir iš įvairių Lietuvos vietovių: Radviliškio, Panevėžio bei Alytaus.

NVSC Kauno departamento specialistai židinio epidemiologinę diagnostiką atlieka kartu su Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistais.

Salmoneliozė – infekcinė liga, kurią sukelia Salmonella rūšies bakterijos. Dažniausiai salmonelioze užsikrečiama per gyvūninį maistą: paukštieną, kiaušinius, jautieną, kiaulieną.

Nors bakterijos gali būti randamos žalioje mėsoje, paukštienoje, žaliuose kiaušiniuose, nepasterizuotame, nevirintame piene, tačiau, termiškai apdorojant šį maistą, salmonelės žūsta. Į sveiko žmogaus organizmą sukėlėjas patenka per burną su maistu, tačiau taip pat gali patekti ir per nešvarias rankas.

Liga pasireiškia tokiais simptomais kaip viduriavimas, karščiavimas, pilvo ir galvos skausmai, kurie dažniausiai pastebimi po 12–72 valandų nuo užsikrėtimo.

Liga paprastai trunka 4–7 dienas ir daugelis pasveiksta be specifinio gydymo, tačiau kai kuriems ligoniams bakterijos iš žarnyno gali patekti į kraują bei kitus organus ir tokiu atveju negydant liga progresuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

O prezidentūroje puotavusių tas pats nelaukia?.. :s

Janice Mitchell

„Google“ sumokėjo už kiekvieną internetinį darbą iš namų nuo 15000 iki 33000 dolerių per mėnesį. Mano jaunesnysis brolis buvo be darbo tris mėnesius, o ankstesnis mėnuo jo čekis buvo 29952 JAV doleriai, dirbant namuose 4 valandas per dieną, o pajamos gali būti dar didesnės laikas ... Taigi aš pradėjau >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w­.W­o­rkLinks3.Com

kamstis

niekaip neissisiku duokit kavines adresa

SUSIJUSIOS NAUJIENOS