Po „Kauno dienos“ publikacijos – ministro reakcija: dėl antstolės kreipėsi į STT | kl.lt

PO „KAUNO DIENOS“ PUBLIKACIJOS – MINISTRO REAKCIJA: DĖL ANTSTOLĖS KREIPĖSI Į STT

  • 23

Laikinai einantis teisingumo ministro pareigas Elvinas Jankevičius, reaguodamas į „Kauno dienos“ publikaciją dėl antstolės Redos Stašenienės veiksmų varžytinėse parduodant nekilnojamąjį turtą, kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Siekdamas išsklaidyti abejones dėl publikacijoje išdėstytų prielaidų, kad varžytinės vyko neskaidriai, ministras paprašė teisėsaugos įvertinti spaudoje paviešintas aplinkybes, ar antstolės R. Stašenienės veiksmuose parduodant nekilnojamąjį turtą nėra nusikalstamos veikos požymių.

„Viešųjų varžytynių tikslas – turtą parduoti už įmanomai didžiausią kainą ir taip apsaugoti tiek skolininko, tiek išieškotojo interesus, todėl bet kokie antstolio galimi susitarimai su potencialiais parduodamo turto pirkėjais ar trečiaisiais asmenimis, galintys lemti turto pardavimą už mažesnę kainą, darytų turtinę žalą skolininko ir išieškotojo interesams, – teigia E. Jankevičius. – Antstoliui, kaip valstybės įgaliotam asmeniui, vykdančiam teismų sprendimus, keliami aukščiausi profesionalumo, etikos ir sąžiningumo standartai, todėl siekdami, kad visuomenė pasitikėtų teisingumo užtikrinimo sistema, turime išsklaidyti abejones dėl jų skaidrumo“.

„Kauno diena“ jau rašė, kad iš varžytinėse parduoto namo Kleboniškyje iškeldinama kauniečių šeima su dviem vaikais stebisi antstolės R. Stašenienės veiksmais. Jų teigimu, ji namą pardavė už mažą kainą. Dėl to ginčas persikėlė į teismą.

Visą publikaciją skaitykite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

antanas

Anstolė yra Baranauskienės kompanijos žmogus

Pilietis

Teise ir teisingumas tai skirtingi dalykai .tai patirti turinciu advokatu nuomone

Henrikas

Šlykščios, mažai kam suprantamos teisinės formuluotės leidžia nesąžiningiems antstoliams vogti ir sukčiauti bei išsisukti nuo bausmės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS