Po „Kauno dienos“ rašinio statybininkai rado būdą dirbti tyliau | kl.lt

PO „KAUNO DIENOS“ RAŠINIO STATYBININKAI RADO BŪDĄ DIRBTI TYLIAU

  • 4

Po rašinio portale kauno.diena.lt apie statybininkų keliamą triukšmą su redakcija susisiekęs kaunietis džiaugėsi, kad darbininkai ėmėsi darbuotis atsakingiau, triukšmo nebeliko.

Praėjusią savaitę į redakciją kreipęsis vyras pasakojo, kad jautėsi lyg apkasuose: jo teigimu, pastato korpusą rekonstruojantys darbininkai plytas nuolat mėtė pro langą į lauke esantį konteinerį, o garsas lyg sprogimų, šūvių.

Netoli Savanorių pr. 284 pastatų komplekso gyvenantis Narvydas neištvėręs nuo ankstaus rytoj prasidedančio triukšmo nufilmavo, ką jam ir kaimynams teko iškęsti. 

„Žmonės santūrūs, bet visi vaikšto kaip širšės, vieni kitų klausinėja, kas čia vyksta, kaip taip gali būti“, – apie išvargintus gyventojus ir jų patiriamus nepatogumus praėjusią savaitę kalbėjo kaunietis.

„Visus aukštus griauna, ir viską meta per langą. Ne krauna, ne neša, ne nuleidžia [per specialų vamzdį]“, – savo įspūdžiais dalijosi vyras. Jis piktinosi, kodėl pastato korpusą rekonstruojantys darbininkai neieško tylesnės išeities, kaip atsikratyti statybinėmis atliekomis. 

Šią savaitę Narvydas atsiuntė nuotrauką su jau kitaip atrodančia statybininkų darbų vieta. „Ir štai panaudotas vamzdis. Rajonas nebeskamba nuo plytų gausmo“, – lengviau atsiduso vyras.

Kauno miesto savivaldybės Viešųjų ryšių vadovė Audronė Gudonytė teigė, kad tokie atvejai – ne visai savivaldybės kompetencijos. „Greičiausiai jums geriau atsakytų Kauno teritorijų planavimo ir statybos priežiūros departamentas apie statybų darbų pažeidimus. Tačiau  gyventojas galėtų pradėti nuo pabendravimo su rangovu, o gal iš pradžių tiesiog su statybininkais“, – patarė atstovė.

Ir štai panaudotas vamzdis. Rajonas nebeskamba nuo plytų gausmo.

Anot jos, kiekvienoje statybų aikštelėje turi būti informacinė lenta (ant statybos aikštelės aptvėrimo ar prie įvažiavimo), kurioje privalo būti  įvardinti:  statytojas-užsakovas (jis finansuoja), rangovas ir jo paskirtas statybos darbų vadovas. Jis atsako už visus nepatogumus, keliamus „trečioms šalims“ (nešvarumus, dulkes, technikos keliamą triukšmą, užtveriamus praėjimus ir t.t). Taip pat turi būti nurodomas techninis statybos priežiūros vadovas, kuris yra atsakingas už kokybę ir statybos atitikimą leidimui, projektui ir t.t.  

„Patyręs nepatogumų dėl statybos gyventojas galėtų kreiptis į statybos darbų vadovą. Nepasisekus ten rasti tiesos, galima kreiptis į  Kauno teritorijų planavimo ir statybos priežiūros departamentą su raštišku skundu su konkrečiais argumentuotais faktais – institucija ištirtų faktus ir pateiktų atsakymą“, – nurodė A.Gudonytė.

Gairės: statybininkai, triukšmas, tvarka, inspekcija, gyventojai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Antanas

Hmm, Anglijoje butent savivaldybe (council) atsakinga uz triuksma ir nepatogumus keliamus statybose. Statybose keliant daug triuksmo kai to neleidziama daryti (leidziama pirmadieni-penktadieni 08:00-18:00 ir sestadieni 08:00 iki 13:00)- pirma perspejimas, paskui baudos. Manau visai gera sistema.

kaunietis

joo pasiust kitur aiškintis lengva, bet ar statybos vadovas kalbėsis su paprastu gyventoju? pasius po velniu ir baigsis reikalai, taip kad klerkai turi drbti savo darbą, o gyventojai normalią aplinką turėti..

Edita

p.Gudonyte, kai bus atlikti Jūsų nurodyti veiksmai, problemos jau nebus, nes visi darbai jau bus pabaigti. Dėkui už patarimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS