Po rekonstrukcijos duris atveria Kauno apskrities viešoji biblioteka | kl.lt

PO REKONSTRUKCIJOS DURIS ATVERIA KAUNO APSKRITIES VIEŠOJI BIBLIOTEKA

  • 0

Kaune, Mažajame ąžuolyne, penktadienį po dvejus su puse metų trukusios rekonstrukcijos atidaroma atnaujinta Kauno apskrities viešoji biblioteka, pervadinta į Ąžuolyno biblioteką.

Kaip skelbia biblioteka, įstaiga įsikūrusi išskirtinėje vietoje – Kauno Ąžuolyno parke – didžiausiame ąžuolyne Europoje, esančiame miesto teritorijoje, paskelbtame respublikinės reikšmės kultūros paminklu bei įtrauktame į Lietuvos kultūros vertybių registrą.

1986 metais statytos bibliotekos atnaujinimas iš viso kainavo 17,65 mln. eurų, jis finansuotas Europos Sąjungos fondų lėšomis.

Pastato rekonstrukcijos metu atlikti darbai, susiję su paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimu, pastato šiltinimu bei techninės būklės atnaujinimu. Taip pat modernizuotos erdvės pritaikant jas šiuolaikiniams poreikiams, išsaugant dalį autentiškų elementų ir derinant juos prie modernaus interjero dizaino.

„Rekonstrukcijos metu atvėrėme erdves, kūrėme jas šviesesnes ir jaukesnes patogiam buvimui, atsižvelgėme į šiuolaikines darbo, gyvenimo būdo ir kūrybos tendencijas, pasiūlydami naujų susibūrimams ir individualiam darbui skirtų erdvių, taip pat erdvių kurti, bendrauti, skaityti, klausyti, regėti ar tiesiog atsipalaiduoti, bent trumpam sustabdyti skubantį laiką ir įsikvėpti.“ – sako bibliotekos direktorė Edita Urbonavičienė.

Lankytojų patogumui į bibliotekos pastatą bus galima patekti per du aukštus – pirmąjį ir antrąjį. Pirmojo aukšto įėjimas ir atnaujintas liftas pritaikyti žmonėms su negalia, tėvams su vaikų vežimėliais.

Pirmajame aukšte nuo šiol įsikurs K. Donelaičio gatvėje daugelį metų veikęs Vaikų literatūros skyrius ir pakvies į Vaikų ir jaunimo erdvę. Čia atsidarys ir Išradimų būstinė, kurioje vyks įvairios edukacinės programos – robotika, siuvimas, konstravimas, teminiai užsiėmimai grupėms bei pavieniams lankytojams. Šioje erdvėje taip pat bus galima susimeistrauti įvairių dalykų, kuriems reikalingų įrankių stokojama namuose – pjaustyti, gręžti, graviruoti.

Atidarymo renginiai

Dvi dienas truksiančiame šventiniame atidaryme lankytojai kviečiami atrasti ir patirti biblioteką pagal naują koncepciją „Biblioteka parke – parkas bibliotekoje“.

Čia numatytos ekskursijos, Lino Adomaičio ir grupės koncertas, vizualinė pasaka, gyvųjų skulptūrų pasirodymai, žinomų Kauno menininkų darbų parodos, „Gyvosios knygos“, paskaitos, kūrybinės dirbtuvės, Vaikų ir jaunimo erdvėje bus galima sudalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse.

Šeštadienį įstaigoje numatytos ekskursijos, skirtos pristatyti Mažojo Ąžuolyno ir bibliotekos praeities epizodus, supažindinti su ekologinės ir technologinės bibliotekos pažangos istorijos keliu, taip pat pasiūlys pasinerti į LiteraTurą.

Atidarymo renginiai truks daugiau nei mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS