Pokyčiai atsirado vidurdienį: ryte parkavimas nemokamas, popiet – jau brangioji zona | kl.lt

POKYČIAI ATSIRADO VIDURDIENĮ: RYTE PARKAVIMAS NEMOKAMAS, POPIET – JAU BRANGIOJI ZONA

  • 21

Ryte – dar nemokamas parkavimas, po pietų stovėjimo vietos jau priskirtos brangiai zonai. „Kaip taip gali būti?“ – suglumęs klausė į redakciją kreipęsis kaunietis.

Pagal miesto tarybos sprendimą, miesto centre, Jonavos g., Aleksote prie turgaus ir kai kuriose kitose miesto vietose  nuo liepos 1-osios turėjo įsigalioti nauji parkavimo tarifai. Kauniečiai pastebėjo, kad kai kuriose vietose automobilių stovėjimo įkainiai pasikeitė tik šiandien vidury dienos.

Jaunas vyras teigė, kad nuo liepos 1 d. kiekvieną rytą programėlėje „UniPark“ pasitikrindavo, ar jau įsigaliojo pokyčiai. „Ten, kur statydavau automobilį, būdavo nemokama zona, tačiau šiandien įpusėjus dienai pastebėjau, kad iš nemokamos ji pavirto į brangią geltoną zoną, puoliau perstatyti mašiną, kad išvengčiau baudos“, – sakė kaunietis ir klausė – negi žmonės kas valandą turi tikrintis, kokioje zonoje pasistatė automobilį. 

„Parkavimas Kaune“ atstovas Andrius Derliūnas portalui patvirtino, kad taip galėjo būti. „Dėl programėlės negaliu nieko pasakoti. Kainų pasikeitimai įsigaliojo nuo liepos 1 d., bet dėl didelio pokyčių masto nespėjome atlikti visų darbų. Kai kur gali būti ir nepakeista“, – kalbėjo A. Derliūnas.

Bausti neskubės

Ką daryti vairuotojams? Kaip jiems elgtis? Pašnekovas ramino, kad kontrolieriai neskubės bausti vairuotojų. „Nuo liepos 1 d. visą savaitę tikrai bus tolerantiški. Jeigu netyčia bus sumokėta ne už tą zoną, baudos negausite, o tik įspėjamuosius-informacinius raštelius, kad žinotumėte apie pokyčius“, – teigė „Parkavimas Kaune“ atstovas.

Parkavimo zonų plėtimas buvo numatytas dar prieš metus, tačiau buvo atidėtas dėl pandemijos. Skaičiuojama, kad mokamų parkavimo vietų plotas Kauno mieste plečiamas apie 10 proc.

Dėl didelio pokyčių masto nespėjome atlikti visų darbų. Kai kur gali būti ir nepakeista.

Kas nuspręsta? Mėlynoji zona nustatyta dalyje Jonavos, Servitutų, Hipodromo, Pravieniškių, Skuodo, A. Šociko, Aušros, P. Višinskio, Vaisių, A. Mackevičiaus, Telšių, Žemaičių ir Astronomijos gatvių bei Vaistinės skersgatvyje.

Mėlynojoje zonoje taip pat atsidūrė ir Svirbygalos, Yliškių, Lakūnų, Antanavos bei Skudučių gatvės, tačiau jos apmokestintos tik savaitgaliais nuo 8 iki 18 val., kuomet čia, turgaus dienomis, aleksotiškių kiemų prieigas ir vietos gatveles chaotiškai užstato atvykėliai iš viso Kauno regiono.

Taip pat likusioje Karaliaus Mindaugo prospekto dalyje (nuo „Akropolio“ iki Kaunakiemio gatvės) ir Savanorių pr. teritorijoje ties 292 ir 292B numeriais pažymėtais pastatais nuo liepos irgi bus renkama rinkliava. Šios vietos bus priskirtos mažiausiu tarifu apmokestinamai žaliajai zonai.

Ties „Žalgirio“ arena automobilį galima palikti nemokamai 3 val., o po to kiekviena valanda kainuoja po eurą. Iš mėlynos zonos I. Kanto, Druskininkų, Nemuno, D. Poškos, Puodžių, Smalininkų ir Šilutės gatvės bei Senamiestis pateko į raudonąją zoną. Joje atsidūrė ir iki šiol žalia zona ženklinta aikštelė K. Donelaičio gatvėje, „Merkurijaus“ statybvietės užnugaryje.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Dalis aikštelių Kęstučio, Smalininkų gatvėse ir Vytauto prospekte vietoje ligšiolinės žalios zonos tapo mėlynomis.

Atsirado paplūdimio zonos, kuriose rinkliava galioja nuo gegužės 1 iki rugsėjo 15 dienos (1 val. – 0,5 Eur). Į paplūdimio zonas patenka aikštelės greta Kauno marių paplūdimio (priešais R. Kalantos g. 21A) ir plotas parkavimui greta Lampėdžių kempingo (Raudondvario pl. 190). Analogiškos parkavimo zonos palies ir Gervių bei Dovinės gatves kitame Lampėdžio krante.

Dovinės gatvės numatyta apskritai riboti transporto priemonių stovėjimą, taip įvedant daugiau tvarkos, kad automobiliai nebūtų statomi ant žalios vejos, o jų nuolatiniai srautai dulkėmis bei triukšmu nedrumstų vasarotojų poilsio ties senuoju Lampėdžio pliažu.

Miesto valdžia nurodo, kad esą parkavimo zonų plėtra ir didesnis apmokestinimas turėtų prisidėti prie darnaus judumo ir paskatinti gyventojus naudotis ekologiškomis transporto priemonėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Klausimas Tomui

Kokiai dar senei kažką pakeitei? Ką?

Anonimas

Kas pasakė, kad prie sovieto buvo mažiau laisvės ? Buitiniame lygmenyje jos buvo nepalyginamai daugiau.

Renas

Viskas, kad tik būtų blogiau - gerovės valstybė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS