Vakcinacija Kauno rajone: prioritetų sąraše – 464 asmenys | kl.lt

VAKCINACIJA KAUNO RAJONE: PRIORITETŲ SĄRAŠE – 464 ASMENYS

  • 5

Į Lietuvą atkeliavus dar vienai COVID-19 vakcinų siuntai ir jas paskirsčius vakcinaciją organizuojančioms asmens sveikatos priežiūros įstaigoms, 600 skiepų dozių sulaukė ir Kauno rajonas, praneša Kauno rajono savivaldybė.

Trečiadienį, sausio 13 dieną, pradėti skiepyti socialinės globos įstaigų gyventojai ir darbuotojai, socialines paslaugas asmens namuose teikiantys darbuotojai, taip pat darbuotojai, dirbantys karščiavimo klinikoje ir mobiliuose punktuose, bei pacientai, kuriems teikiamos palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugos, bei palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas teikiantys darbuotojai.

Vakcinaciją atliekančios dvi sveikatos priežiūros įstaigos subūrė mobilias komandas, kurios teritoriniu principu apvažiuos įstaigas, kuriose paskiepys pacientus ir darbuotojus.

„Kad vakcinacijos procesas vyktų sklandžiai, iš anksto surinkome tikslius skaičius iš visų Kauno rajone veikiančių socialinių globos įstaigų, kas prioriteto tvarka galėtų būti skiepijami pirmieji. Suplanuota paskiepyti 464 asmenis. Skiepijami bus asmenys per tris mėnesius nesirgę COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) ir sutinkantys tai daryti, prieš tai atlikus antikūnų testus“, – skaičius vardijo Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė.

Anot M. Labašauskaitės, Kauno rajonui gavus daugiau vakcinų nei planuota, bus paskiepyti dalis pakaunės sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų pagal prioritetus ir rizikos grupes bei kiti asmenys pagal Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintus prioritetus.

Kauno rajono savivaldybėje vakcinaciją organizuojančios asmens sveikatos priežiūros įstaigos yra dvi: VšĮ Pakaunės pirminės sveikatos priežiūros centras ir UAB „Pilėnų klinika“.

Primename, kad praeita savaitę buvo paskiepyti beveik pusšimtis Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) brigadų darbuotojų.

„Vakcinos sulaukė didžioji dalis darbuotojų, kurie neturėjo jokių kontraindikacijų. Po skiepų visi jaučiasi puikiai ir laukia antrojo skiepo“, – pasakojo Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties direktorė Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė.

Pasklidus informacijai, kad skiepų sulaukia ne prioritetinėse grupėse esantys asmenys, šią savaitę Sveikatos apsaugos ministro sprendimu už skiepijimo tvarkos laikymąsi turi būti paskirti atsakingi savivaldybių administracijų direktoriai. Jie turės kontroliuoti, kad savivaldybėms pavaldžiose gydymo įstaigose skiepijimo procesas vyktų griežtai laikantis teisės aktuose numatytos skiepijimo vakcina prioritetinių gyventojų grupių eilės. Administracijų direktoriai taip pat privalės tikrinti, ar savivaldybėms pavaldžios gydymo įstaigos į skiepijimo sąrašus įtraukė tik tuos žmones, kurie turi teisę būti paskiepyti pagal galiojančius teisės aktus.

Kauno rajono savivaldybės direktorius šiandien pasirašė įsakymą dėl COVID-19 ligos vakcina skiepijimo proceso kontrolės pakaunėje. Juo pavesta direktoriaus pavaduotojai Rūta Černiauskienei kontroliuoti skiepijimo vakcina procesą, kad skiepijimas būtų vykdomas laikantis visų reikalavimų.

GALERIJA

  • Vakcinacija Kauno rajone: prioritetų sąraše – 464 asmenys
  • Vakcinacija Kauno rajone: prioritetų sąraše – 464 asmenys
  • Vakcinacija Kauno rajone: prioritetų sąraše – 464 asmenys
  • Vakcinacija Kauno rajone: prioritetų sąraše – 464 asmenys
  • Vakcinacija Kauno rajone: prioritetų sąraše – 464 asmenys
  • Vakcinacija Kauno rajone: prioritetų sąraše – 464 asmenys
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Avinams

Astra vyresnius neskiepija nemažai šalių ,nesvyresniems ji neveiksminga, bet yra daug avinų ,kurie sutinka vakcinuoti nors bet kuo,valdžiai svarbu statistika ,okokia nauda žmogui

www

Gal apsirikote? O kur dar 2 mln. gyventoju?

Aha

kaip rasti sarašus, mano tėvukai papuolė ar ne? 94ir 89 metai amžius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS