Premjera: „Kauno dienos“ studija portale kaunodiena.lt | kl.lt

PREMJERA: „KAUNO DIENOS“ STUDIJA PORTALE KAUNODIENA.LT

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Rugpjūčio 20 d., jau rytoj, portalo kaunodiena.lt skaitytojai galės matyti naujieną – gyvą pokalbį "Kauno dienos" studijoje. Svečiuose – Kauno "Žalgirio" direktorius Paulius Motiejūnas.

"Kauno diena" plečia savo prieinamumą skaitytojams. Kiekvienam pagal skonį: šešis kartus per savaitę prenumeratorius pasiekia dienraštis ir įvairūs priedai, keletą kartų per metus skaitytojai lepinami "Kauno dienos" leidžiamais žurnalais, miesto gyvenimo pulsą nuolat apžvelgia portalas kaunodiena.lt, Žinių radijo laidoje "Kauno diena" – pokalbiai apie Kauną su kauniečiais ir ne tik.

"Tiesiog atėjo laikas "Kauno dienai" turėti savo vaizdo rubriką. Turime stiprų dienraštį, sparčiai augantį portalą, kuriame bus matoma "Kauno dienos" studija ir pokalbis su laidos svečiu arba klausoma važiuojant automobiliu, juk nebūtina nuolatos žiūrėti į pašnekovus", – naujieną pristatė "Diena Media News" pardavimų ir rinkodaros vadovė Erika Nakutienė.

Pokalbis "Kauno dienos" studijoje su vis nauju pašnekovu planuojamas ketvirtadieniais, tačiau tai nereiškia, kad taip ir bus visada.

Planuojama, kad vis nauji pokalbiai skaitytojams bus pateikiami ir dažniau nei kartą per savaitę. "Kauno dienos" studijoje svečiuosis sporto, meno, visuomeninių organizacijų, savivaldybės atstovai.

Turime stiprų dienraštį, sparčiai augantį portalą, kuriame bus matoma "Kauno dienos" studija ir pokalbis su laidos svečiu arba klausoma važiuojant automobiliu.

Naujos vaizdo rubrikos vedėjas – žurnalistas Gražvydas Muižys. G.Muižys jau nuo birželio pabaigos įšoko į "Kauno dienos" radijo laidos, transliuojamos per Žinių radiją, vedėjo batus.

Didelę darbo patirtį televizijoje sukaupęs žurnalistas atvirauja, kad pokalbio studijoje formatas visada buvo jo mėgstamas žanras, tačiau pačiam sėsti į vedėjo kėdę ir daryti tai, kas išties prie širdies, tenka pirmą kartą.

"Neslėpsiu, pradėdamas darbą "Kauno dienos" studijoje, jaučiu didelę atsakomybę ir jaudulį. Ne todėl, kad man būtų naujiena kalbinti žmones. Per savo karjerą esu padaręs tikriausiai tūkstančius interviu. Bet "Kauno diena" visuomet buvo informacinis Kauno banginis, kuriame dirba aukščiausios prabos profesionalai. Po Nepriklausomybės atkūrimo mieste radosi ir išnyko daug įvairių leidinių, o "Kauno diena" išliko, nes jos fundamentas klotas dešimtmečiais", – rengdamasis filmavimui atviravo G.Muižys.

"Kauno dienos" studijos pokalbių temų spektras neturi griežtų rėmų. Tema ir pašnekovas gali priklausyti nuo tų dienų aktualijos ar įvykio. Taip pat ir pokalbio trukmės neplanuojama riboti. Labiau bus atsižvelgiama į svarbiausią kriterijų – turi būti įdomu.

Gražvydas Muižys

"Gali kilti klausimas: kam dienraščiui dar ir vaizdo rubrika? Todėl, kad net ir talentingiausias žurnalistas neaprašys tikrųjų pašnekovo emocijų, kurias atskleidžia tik gyvas vaizdas. Manau, kad pristatyti problemą ar didelį projektą reikia mažiausiai 20 minučių pašnekesio, supažindinti su įdomiu žmogumi ir pusvalandžio gali būti maža. Tad "Kauno dienos" studija, viliuosi, ir užpildys šią gyvo pokalbio nišą. Kaip jau supratote, čia ne tik kalbėsime apie Kauno ar Lietuvos aktualijas, bet ir kalbinsime įvairius bei žymius žmones. Tad iki pasimatymo "Kauno dienos" portale", – į portalo skaitytojus kreipėsi "Kauno dienos" studijos vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tas ponas

G.Muižys tegul bent nusivalo riebalus nuo veido..

Ugnė

Kiek galima rodyti šią nuotrauką? Demonstruojasi kaip NT brokeris. Neturi jokios savigarbos. Nesinori net jungtis prie dienraščio. .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS