Prieš šventes praskaidrins ligonių nuotaiką | kl.lt

PRIEŠ ŠVENTES PRASKAIDRINS LIGONIŲ NUOTAIKĄ

  • 5

Deividas su mama išvažiavo namo, į Rokiškio rajoną, ir lauks šv.Kalėdų. Kaip jau daugelį metų, jam ką tik Kauno klinikose atlikti periodiniai tyrimai siekiant nustatyti, kokia būklė šiuo metu, ir parinkti reikalingas gydymo priemones. Deividui dabar 14 metų, tačiau onkologine liga jis serga nuo mažens. Jis vienas iš Gintauto Labanausko labdaros ir paramos fondo globojamų onkologinių ligoniukų.

"Su Deividu ir jo mama bendraujame jau daugiau kaip dešimt metų, dar nuo tada, kai jam būnant trejų pirmąkart pasireiškė liga, – sako fondo įkūrėjas prof. dr. G.Labanauskas. – Labai tikiuosi ir viliuosi, kad draugystė nenutrūks ir tada, kai Deividas užaugs ir bus tvirtas bei sveikas jaunas vyras."

Lietuvoje onkologinėmis ligomis šiuo metu serga apie 80 tūkst. žmonių, dalis jų yra vaikai. Daugiau kaip penkiolika metų gyvuojantis bendraminčių įkurtas G.Labanausko labdaros ir paramos fondas nuolatos globoja ir pagal galimybes remia onkologinėmis ligomis sergančius vaikus.

Deividas su mama, kaip ir nemažai Lietuvos gyventojų, o ypač tų, kuriuos, be materialinių sunkumų, yra užklupusios ir sunkios ligos, tikrai negali pasidžiaugti lengva finansine padėtimi. Fondas stengiasi pagal galimybes padėti tokiems žmonėms. Deivido šeimai pernai prieš šventes fondo lėšomis nupirkta skalbyklė, šiemet suteikta piniginė parama – juk pinigų reikia ne tik maistui, einamiesiems pirkiniams ir būtiniausioms išlaidoms, bet ir kelionėms pas gydytojus.

"Esame nuoširdžiai dėkingi visiems, kurie palaiko mūsų iniciatyvą ir prisideda lėšomis – kad ir nedidelėmis, pagal savo finansines galimybes. Tikrai yra daug tokių žmonių, kurie paremia keliais eurais, iš tos pačios savo nedidelės pensijos, – sako fondo vadovė Antanina Medviedevienė. – Tikimės, kad prieš šventes sulauksime ir daugiau pagalbos. Nes juk šv.Kalėdos yra dėmesio, atidumo, dovanų ir dalijimosi metas. O truputis mūsų visų gerumo tikrai praskaidrintų sunkių ligonių nuotaiką."

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Labai gerai žinomas šitas ponas valstybės pinigų tratintojas

kažkodėl šitas ponas kai tik įsidarbina valstybės įmonėje tuoj pradeda reklamuotis užsiimantis labdara.

Antanas

Ponas pasakoja koks jis geras,tai gal jau surado kaip panaudot jo sukurtą Marvelės kroviniu prieplauką ir pateisins išleistus statybai pinigėlius

ANONIMUI

Taip,Labanauskas nepraleidžia progos pasigirti,pakalbėti apie savo gerus darbus,o apie blogus darbus ir jų rezultatus-tyli.Ko nepapasakoja kaip nustekeno laivyną
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS