Prireiks kantrybės: darbų įkarščiui ruošiasi likusi Vilniaus gatvės dalis | kl.lt

PRIREIKS KANTRYBĖS: DARBŲ ĮKARŠČIUI RUOŠIASI LIKUSI VILNIAUS GATVĖS DALIS

  • 3

Beveik prieš tris savaites prasidėjęs Vilniaus gatvės kapitalinis remontas įsibėgėjo – nuo Rotušės aikštės iki Birštono g. jau nuimta grindinio danga ir pradėta požeminių komunikacijų rekonstrukcija. Kaip ir buvo planuota, nuo rugpjūčio 2 d. veiksmas persikels į kitą atnaujinamos susisiekimo arterijos dalį, besitęsiančią iki pat Laisvės alėjos. Dėl gyventojų saugumo ši atkarpa taip pat bus laikinai uždaryta bent iki Kalėdų.

„Jau nuo kitos savaitės kantrybe teks apsišarvuoti likusios Vilniaus gatvės gyventojams ir verslininkams. Čia bus kasamos gilios tranšėjos, galinčios siekti iki 4 metrų, todėl joks eismas nebus įmanomas. Kapitalinis remontas prasidėjo sklandžiai ir viskas vyksta pagal planą. Rangovų atliekamus darbus prižiūri archeologai“, – sakė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Pasak MB „Praeities tyrimų instituto“ direktoriaus Simono Sprindžio, pirmasis archeologinių tyrimų etapas artėja pabaigos link. Tolesni darbai taip pat bus vykdomi bendradarbiaujant su rangovais.

„Svarbu paminėti, jog net ir aptikus archeologinių vertybių, gatvės kapitalinio remonto darbai nebus stabdomi ar neįmanomi. Net jei archeologams ir reikėtų detaliau ištyrinėti vieną ar kitą vietą, rangovas savo darbus tuo metu galėtų vykdyti šalia“, – teigė S. Sprindys.

Net jei archeologams ir reikėtų detaliau ištyrinėti vieną ar kitą vietą, rangovas savo darbus tuo metu galėtų vykdyti šalia.

Bendrovė „Kauno vandenys“ dar šiais metais planuoja iš pagrindų atnaujinti giliai po žeme esančius nusidėvėjusius centralizuotus vandentiekio ir nuotekų tinklus. Taip pat bus atskirta mišri nuotekų surinkimo sistema, kuri pagerins bendrą situaciją mieste.

Kol vyks Vilniaus g. kapitalinis remontas, statybvietėje taip pat darbuosis bendrovės „Kauno energija“, ESO ir „Kauno gatvių apšvietimas“. Tik atlikus darbus po žeme bus atnaujintas grindinys.

Vieną seniausių miesto pėsčiųjų gatvių papuoš atnaujinti šviestuvai ir kiti mažosios architektūros elementai. Visus darbus planuojama užbaigti iki kitų metų vasaros.

Rekonstrukcijai uždaroma Vilniaus gatvė

Vilmanto Raupelio, skaitytojo nuotr.

Daugiau informacijos dėl Vilniaus gatvės kapitalinio remonto eigos ir kitų rūpimų klausimų – el. paštu statyba@autokausta.lt  arba telefonu +370 37 397 555.

GALERIJA

  • Prireiks kantrybės: darbų įkarščiui ruošiasi likusi Vilniaus gatvės dalis
Kauno miesto savivaldybės, Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vytautas

Man atrodo labai svarbu, kad po Birštono gatve būtų nusileidimas ir pakilimas lengvu pandusu per visa Vilniaus g. plotį, juk jau XXI amžius ir patogumas yra būtinybė, laiptus galima daryti nebent į Maironio mokyklos pusę, vaikams patinka šokinėti, įveikinėti kliūtis. Pandusų sienose galėtų būti kioskai, kavinės, šviečianti kultūrinė aplinkinių muziejų, ar renginių reklama, teatrų repertuarai ir t.t.

SEKMES

JUOKAS PER ASARAS

Senukas

6 metai kantrybes ar ne per daug?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS