Projekto „Metų kaunietė“ dalyvių dešimtukas | kl.lt

PROJEKTO „METŲ KAUNIETĖ“ DALYVIŲ DEŠIMTUKAS

  • 8

Kelias pastarąsias savaites turėjome galimybę išsamiau susipažinti su 20 nuostabių moterų, merginų ir jų veikla. Dėkojame visoms projekto „Metų kaunietė“ dalyvėms už jų energiją, kantrybę, atsidavimą, pagalbą aplinkiniams, talentą, Kauno ir Lietuvos garsinimą. Esate nuostabios!

Skaitytojai balsuodami išrinko „Metų kaunietė 2021“ rinkimų dalyvių dešimtuką, kurį šiandien ir skelbiame. Kviečiame ir vėl balsuoti – prašome pagalbos renkant šešias finalo dalyves, o paskui ir nugalėtoją – jau dešimtąją Metų kaunietę.

Ją paskelbsime Kovo 8-ąją per iškilmingą renginį Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Renginį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

„Metų kaunietė 2021“ rinkimų dalyvių dešimtukas:

01. Andromeda RYBAKOVIENĖ – Kauno lopšelio-darželio „Spindulys“ ikimokyklinio ugdymo pedagogė, išsiskirianti savo edukaciniais projektais, inovatyviais metodais. Plėtodama vaikų pažintinę veiklą ji į šiuos procesus nuolat įtraukia ir bendruomenę. Išrinkta 2021 m. Kauno metų mokytoja.

02. Eglė MACHTEJEVIENĖ – Kauno klinikų Vaisiaus medicinos centro vadovė, gydytoja akušerė ginekologė. Vadovauja centrui, kuriame išsipildo šeimų viltys susilaukti sveikų mažylių, teikiama pagalba jiems dar negimus. Tai gydytoja, kuri moko tirti ultragarsu kolegas iš visos Lietuvos, pati atlieka sudėtingas intervencijas-operacijas, telkia Lietuvos ir užsienio specialistų komandą, kai reikia pagalbos gimstant sunkiomis ligomis sergantiems naujagimiams.

03. Gabrielė BUKINĖ – Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, 2021 m. sužibėjusi pagrindiniais vaidmenimis „Traviatoje“ (Violeta) ir „Turkas Italijoje“ (Dona Fiorila). Kol mokėsi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Muzikos akdemijoje, jai du kartus skirta Prezidento Antano Smetonos stipendija. Šiuo metu pati moko užsienio studentus dainavimo.

08. Laura UNIKAUSKAITĖ-ALEKNIENĖ – šešių vaikų mama, gydytoja, Kauno arkivyskupijos šeimos centro ir kitų katalikiškų veiklų savanorė, rūpinasi savo įkurta VšĮ Mokykla „Atradimai“, kurioje ypač daug dėmesio skiriama sąmoningumui ir santykiams.

10. Marija MIZGAITIENĖ – akušerė, gyvensenos medicinos specialistė, edukacinio tėvystės portalo „Sumani mama“ vystytoja. Parengė bestseleriu tapusią knygą „Nėštumo ir vaiko priežiūros vadovas“ ir analogo Lietuvoje neturintį leidinį „Būsimo tėčio vadovas“. Analizuoja problemas, su kuriomis susiduria nėščiosios ir jaunos mamos, aktyviai dalijasi savo žiniomis, patarimais, kita edukacine informacija, atsako į iškilusius klausimus.

11. Milda DAMBRAUSKIENĖ – gydytoja vaikų neurologė, visuomenininkė. Gilinasi į retų ligų sritį, suteikdama daugiau vilties ir gelbėdama pacientus nuo nežinomybės. Ji yra gerais darbais garsėjančio Kauno moterų LIONS klubo prezidentė, prisideda prie neatlygintinos kraujo donorystės idėjos sklaidos, jai suteiktas Lietuvos donorystės žymūnės vardas.

12. Monika STRAUPYTĖ – nepaprastai kūrybinga asmenybė, ieškanti ir randanti originalių būdų, kaip sudominti žmones knygų skaitymu, ir ne tik. Jos, Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos darbuotojos, dėka mieste atsirado tokių iniciatyvų kaip skaitymai su šunimi, pirmoji Lietuvoje „Emocijų biblioteka“, pirmoji Kaune žaisloteka, kuri buvo išrinkta įsimintiniausia Kauno kultūros iniciatyva.

13. Nomeda VILKANAUSKAITĖ-KUKULSKIENĖ – viena garsiausių ir iškiliausių Kauno valstybinio muzikinio teatro solisčių, sukūrusi daug įsimintinų vaidmenų Lietuvoje ir užsienyje. Ji ir VDU Muzikos akademijos vokalo katedros docentė, Kauno A.Kačanausko muzikos ir M.Petrausko scenos menų mokyklų klasikinio dainavimo mokytoja ekspertė, kuriai 2021 m. suteiktas Kauno metų mokytojos vardas. Jos auklėtiniai yra respublikinių, tarptautinių festivalių, konkursų laureatai.

15. Renata MIŠEIKIENĖ – Kauno berniukų chorinio dainavimo mokyklos „Varpelis“ ilgametė chormeisterė, dabar einanti chorinio dainavimo meno vadovės pareigas. Labai kūrybinga, vaikų mylima ir mėgstama chorinio dainavimo, dirigavimo, muzikos rašto pagrindų pedagogė, sėkmingai vadovaujanti Raudondvario kultūros centro vaikų ir suaugusiųjų chorams „Svajonė“.

18. Vaida RUDMINIENĖ – nuoširdi iniciatyvos „Niekieno vaikai“ savanorė, jau daugiau nei treji metai skirianti savo dėmesį ir laiką vienišiems vaikams ligoninėse. Tai moteris, kupina meilės žmonėms ir visiems aplinkui.


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio iškirpkite ir užpildykite kuponą / kuponus ir siųskite adresu: „Metų kaunietė“, „Kauno dienos“ redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g. 18, Kaunas.

! Jeigu turite galimybę, dienraščio iškarpas į redakciją prašom siųsti paštu.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu „MKN XX“.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1,00 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portalo rubrikoje „Metų kaunietė“ kauno.diena.lt/mk. Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Etapas group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, partneriams „Clinic DPC“, „East Island SPA“, „Centro kredito unijai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Vilma

Niekieno vaikai

-

SMS kaina – 1,00 euras? Patologinis organizatorių godumas. Ir ačiū toms moterims.

As

Niekieno vaikai…..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS