Ragina pasitikrinti, ar deklaruotos gyvenamosios vietos adresas yra tikslus | kl.lt

RAGINA PASITIKRINTI, AR DEKLARUOTOS GYVENAMOSIOS VIETOS ADRESAS YRA TIKSLUS

  • 1

Nuo 2020 m. birželio iki 2022 m. kovo 1 d. Gyventojų registre buvo patikslinta apie 25 proc. netikslių deklaruotos gyvenamosios vietos duomenų. Vis dėlto ir po šio veiksmo Kauno rajone dar liko 4 426 netikslūs adresai.

Daugiausia – 498 – netikslių adresų yra Garliavos apylinkių, Zapyškio (488) ir Vilkijos apylinkių (467) seniūnijose, mažiausia – Kulautuvos (3), Kačerginės (8) ir Vilkijos (10) seniūnijose.

Pasak Registrų centro atstovo spaudai Mindaugo Samkaus, netikslus deklaruotos gyvenamosios vietos adresas gali sukelti rimtų rūpesčių. „Asmenys, netiksliai deklaravę gyvenamąją vietą, gali negauti laiškų ir paštu siunčiamų svarbių dokumentų, kadangi šie siunčiami netiksliu adresu ir grąžinami siuntėjui“, – pranešime žiniasklaidai pabrėžė M.Samkus.

Tai ir informacija, susijusi su pensijų mokėjimu, pensininko pažymėjimu, išmokomis, kaimyninių teritorijų statybos planais, Valstybinės mokesčių inspekcijos, antstolių ar teismų pranešimai. Be to, šiems asmenims kyla ir kitų grėsmių: laiku nesulaukti medikų ar ugniagesių, negauti užsakytų siuntų.

Netiklslūs Gyventojų registre esantys deklaruotos gyvenamosios vietos duomenys sukelia problemų ne tik patiems gyventojams, bet ir institucijoms, kurios užtrunka ieškodamos asmenų gyvenamosios vietos.

Registrų centro atstovas spaudai pabrėžė: gyvenamosios vietos deklaravimo duomenis gali pateikti tik pats gyventojas, niekas kitas – nei Registrų centras, nei savivaldybė – už jį to nepadarys. Būtent pats gyventojas privalo pasirūpinti, kad būtų pataisyti netikslūs duomenys.

Registrų centras ragina gyventojus pasitikrinti, ar jų deklaruotos gyvenamosios vietos adresas yra tikslus. Tai galima padaryti Registrų centro sukurtoje naujoje programėlėje pagal asmens pavardę ir asmens kodą. Programėlę galima rasti adresu www.registrucentras.lt/tikrinti-adresa. Sužinoti, kokiu adresu asmuo yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą galima atvykus į seniūniją ar prisijungus prie Registrų centro savitarnos adresu www.registrucentras.lt/savitarna.

Dažniausiai su gyvenamosios vietos deklaravimu susijusiu klausimus ir atsakymus į juos taip pat galima rasti Registrų centro parengtoje atmintinėje, ji skelbiama įmonės interneto svetainėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Onė

Tai aišku jei tas gatvės keisite pagal orą iš viršaus tai ir adresas gali būti iš oro....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS