Raudondvario dvare – raudonas kilimas krašto kūrėjams | kl.lt

RAUDONDVARIO DVARE – RAUDONAS KILIMAS KRAŠTO KŪRĖJAMS

Kaip ir kasmet, džiugia ir iškilminga nata Raudondvaryje nuskambėjo valstybės gimtadienis. Visą dieną dvaro sodyboje netrūko nuotaikingų renginių, aukšto lygio koncertų, o giedant „Tautišką giesmę“ akompanavo pasaulinio garso Vienos Johano Strausso simfoninis orkestras.

„Valstybė prasideda nuo žmogaus, nuo kiekvieno iš mūsų, – pabrėžė Kauno rajono meras Valerijas Makūnas. – Todėl pirmiausia norėčiau padėkoti nuostabiai Kauno rajono bendruomenei – už pilietiškumą, bendruomeniškumą ir puoselėjamas tradicijas. Už tai, kad laikmečio iššūkius pasitinkame kaip viena šeima: draugiškai surėmę pečius, ištiesdami ranką silpnesniems. Toks požiūris jau daug metų padeda mūsų bendruomenei žengti į priekį ir siekti geriausių rezultatų.“

Liepos 6-ąją labiausiai nusipelniusiems žmonėms įteikti garbės ženklai – aukščiausias Kauno rajono savivaldybės apdovanojimas. Nuostatuose numatyta, kad už reikšmingus darbus galima apdovanoti ir užsienio piliečius. Taip jau yra įvertinti keli bendradarbiavimo Vokietijoje ir Ukrainoje partneriai, o šios šventės metu sąrašas dar papildytas.

Nominantams apdovanojimus įteikė ir ranką tradiciškai spaudė V. Makūnas. Merui ant garbės pakylos šįkart teko stovėti ir kitu amplua: jam įteiktas Lietuvos šaulių sąjungos III laipsnio pasižymėjimo ženklas „Už nuopelnus Šaulių sąjungai“.

Aukso spalvos apdovanojimai

Užkarpatės apskrities tarybos pirmininkas Volodymyras Chubirko kartu su Kauno rajono meru asmeniškai globoja Užkarpatėje ir Kauno rajone įgyvendinamą vaikų vasaros stovyklų projektą. Už asmeninį indėlį į tarptautinių santykių plėtrą ir Europos vertybių puoselėjimą V. Chubirko apdovanotas pirmo lygio Kauno rajono garbės ženklu.

Pirmo lygio Kauno rajono garbės ženklas įteiktas ir kitam Kauno rajono bičiuliui – Punsko valsčiaus viršaičiui Vytautui Liškauskui. Tai nenuilstantis lietuvybės puoselėtojas, besidalijantis savanorių ugniagesių komandos kūrimo patirtimi, geranoriškai ir profesionaliai talkinantis įgyvendinant tarptautinius projektus.

Už mokslo žinių sklaidą ir visuomenės edukaciją medicinos srityje tokiu pat garbingu apdovanojimu įvertinta ir Diana Žaliaduonytė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės direktorė medicinai. Aukso spalvos apdovanojimas įteiktas ir Rimai Balanaškienei, bendrovės „Aconitum“ generalinei direktorei, už indėlį į verslo plėtrą Kauno rajone, inovacijas sveikatos technologijų ir biotechnologijų srityse.

Lietuva Raudondvario dvare

Regimanto Zakšensko nuotr.

Pasipuošė sidabru

Antro lygio Kauno rajono garbės ženklu už profesionalią vadybinę ir pedagoginę veiklą apdovanota Dalia Brazienė. Ji Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriuje dirba 32 metus. Vyr. specialistė įgyvendino daugybę tarptautinių projektų, padėjo gerinti moksleivių ugdymo kokybę.

Taip pat už ilgametį kultūros vertybių puoselėjimą ir saugojimą, bendruomenės telkimą įvertinta ir Raudondvario kultūros centro direktorė Jolanta Zizienė. Direktorės ir jos komandos pastangomis Raudondvaryje veikia beveik aštuonios dešimtys įvairių mėgėjų meno kolektyvų.

Bronziniai įvertinimai

Trečio lygio Kauno rajono garbės ženklu įvertinti keturi asmenys. Raudondvariškis, Lietuvos policijos mokyklos profesinės taktikos specialistas Dalius Mackela apdovanotas už kryptingą darbą su jaunimu, Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Žydra Narbutienė – už nuolatinį naujovių siekimą ir jų įgyvendinimą maitinimo organizavimo srityje.

Čekiškėje gimęs poetas, vertėjas, leidyklos „Kauko laiptai” vadovas Viktoras Rudžianskas apdovanotas už dėmesį jauniems talentams ir literatūros sklaidą, o Lietuvos teatro, kino ir televizijos aktorius Ramūnas Šimukauskas – už profesionalaus meno sklaidą, bendradarbiaujant su Kauno rajono bendruomene.

GALERIJA

  • Raudondvario dvare – raudonas kilimas krašto kūrėjams
  • Raudondvario dvare – raudonas kilimas krašto kūrėjams
  • Raudondvario dvare – raudonas kilimas krašto kūrėjams
  • Raudondvario dvare – raudonas kilimas krašto kūrėjams
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Fantastiškas renginys ir nuostabus koncertas. Tik nesmagu, kad merui sakant sveikinimo kalbą, nemaža dalis VIP zonos svečių grūdosi, atsukę merui nugarą kažkur atsikvėpti. Dar viena ponia nešėsi tarp eilių plastikinėje lėkštėje kotletą. Įdomu, kaip jį ten valgė, nes šalia sėdėjo kviestiniai švečiai, nebuvo jokio stalo, tiesiog tarp eilių, dainuojant Vilniaus operos ir baleto solistei Miškūnaitei. Kaip sakoma, nors ir VIP zonoje sėdėjo, tai bent trumpam buvo pabėgę iš provincijos, bet iš jų gilaus kaimo ir provincijos kultūra nedingo.

o

raudonas kilimas simbolizavo ozselytes sovietynius lukescius genetines misraines isilukstenusiu daunu kurie uzprogramuoti svabu pasklido po /plokscia/ zeme nes ir galva tapo plokscia ka ir stebime apvaliom galvom irdarom atatinkamas isvadas kad vis kas juda reiskia keiciasi o po audros vis kas nurimsta tai si globaline audra ir baigsis kai bus nuplautas visas purvas susikaupes per simtmecius su visais padarais sadistynio monarhpaveldo z=0

cha cha

O Šurajevas nedalyvavo? Netikra šventė, jei "valstybėss kūrėjo" nepakvieyė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS