Rekonstruojamas Kauno kempingas sieks trijų žvaigždučių statuso | kl.lt

REKONSTRUOJAMAS KAUNO KEMPINGAS SIEKS TRIJŲ ŽVAIGŽDUČIŲ STATUSO

  • 13

Jonavos g., greta Neries, esantis Kauno kempingas vasarą svečius pasitiks iš esmės atsinaujinęs. Kempingą rekonstruojantys darbininkai jau atliko daugiau nei pusę darbų, tarp kurių – gatvės triukšmą sugerianti akustinė sienelė.

Jonavos g., greta Neries, esantis Kauno kempingas vasarą svečius pasitiks iš esmės atsinaujinęs. Kempingą rekonstruojantys darbininkai jau atliko daugiau nei pusę darbų, tarp kurių – gatvės triukšmą sugerianti akustinė sienelė.

„Statybininkai jau įrengė lauko vandentiekį, lietaus lauko nuotakyną, kanalizaciją, naftos gaudyklę, išvedžiojo elektros kabelius. Taip pat jau pastatytas naujas administracijos pastatas. Šalia jo – moderni virtuvė su visa reikiama įranga. Gretimuose korpusuose įrengti dušai, skalbyklos, tualetas, kuris pritaikytas ir neįgaliesiems. Prie kempingo jau pastatytas ir vienas svarbesnių įrenginių – nuo Jonavos g. pusės triukšmą sugerianti akustinė sienelė“, – baigtus darbus vardijo projekto vadovas Vitas Lendraitis.

Paklos naują dangą

Pasak projekto vadovo, taip pat bus įrengti trys stacionarūs nameliai ir žole užsėta vieta, skirta palapinių miesteliui. Po rekonstrukcijos prie dalies kemperių bus galima tiesiogiai prijungti vandenį – tai dar vienas patogumas turistams.

„Pavasarį statybininkai kempinge paklos ir naują dangą. Dalis grindinio bus išgrįsta trinkelėmis, kita – akmenimis“, – teigė V.Lendraitis.

Siekis – trijų žvaigždučių statusas

„Kempingai, kaip ir viešbučiai, yra klasifikuojami pagal žvaigždutes. Kuo daugiau patogumų – tuo aukštesnis įvertinimas. Tikimės, kad vieną žvaigždutę šiuo metu turintis kempingas po rekonstrukcijos gautų papildomas dvi žvaigždutes“, – sakė kempingą administruojančios viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovas Algimantas Puidokas.

Bendra kempingo rekonstrukcijos projekto vertė siekia 1,75 mln. litų. Projektas finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis. Rekonstrukcijos darbus atliekanti bendrovė „Autokausta“ juos užbaigti įsipareigojo iki šių metų pavasario pabaigos.

Kempingai, infrastruktūros objektai

„Kempingai daug prisideda prie turizmo plėtojimo mieste. Tiek šalia Neries, tiek prie Lampėdžio ežero įsikūrę kempingai pagyvina miesto gyvenimą, pritraukia papildomų pinigų“, – pabrėžė turizmą kuruojantis mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius.

Vicemeras, kalbėdamas apie rekonstruojamą kempingą, užsiminė, kad ateityje jame galėtų būti įrengtos krepšinio, lauko teniso ir kitų sporto šakų aikštelės.
Darbai: vienas svarbiausiųjų – nuo triukšmo apsauganti akustinė sienelė jau įrengta.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Buškevičiui

Siūlau įrengti prie kempingo dar iš pėsčiųjų šviesoforą už kokius 300 tūkstančių litų." Fima" brangiai perparduos šviesoforus, " Autokausta" brangiai įrengs ir su jūsų partijos kuruojamu " Gatvių apšvietimu" gausite gerus atkatus.

kaunietis

Man kyla klausimas: kokiais saitais- korupciniais ar giminių yra susieta AUTOKAUSTA ir savivaldybė, kad ir duobes už "ŠVARĄ" lopo ši įmonė ir šviesoforus įrenginėja už " GATVIŲ APŠVIETIMĄ", ir aikštelę asfaltuoja su savivaldybės įmone" AUTOMOBILIŲ STOVĖJIMO AIKŠTELĖS". JUK VISUS UŽSAKYMUS SAVIVALDYBĖS ĮMONĖS ATIDUODA AUTOKAUSTAI BE KONKURSŲ. Būtų gerai, kad STT IR FNTT tuo pasidomėtų.Kiek girdėjau, iš AUTOKAUSTOS savivaldybės ponams plaukioja dideli atkatai.

geraii

kaunas ne kurortas.todel sio kempingo paskirtis turi buti tranzitiniam turistui,o ne poilsiautojui,butiniausios paslaugos uz minimalia kaina.piniguociai gyvena viesbuti,studentai palapineje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS