Respublikinėje Kauno ligoninėje plinta koronavirusas: iš viso serga keturi pacientai | kl.lt

RESPUBLIKINĖJE KAUNO LIGONINĖJE PLINTA KORONAVIRUSAS: IŠ VISO SERGA KETURI PACIENTAI

Respublikinės Kauno ligoninės (RKL) Terapijos klinikoje nustatyti dar trys koronavirusu užsikrėtę pacientai, antradienį pranešė ligoninė.

Nustačius koronavirusą pirmajai pacientei, buvo atliekamas visų 94 Terapijos klinikos pacientų tyrimas. Koronavirusas patvirtintas dar trims pacientams“, – BNS sakė ligoninės atstovė Jūratė Kuzmickaitė.

Iš viso ligoninėje koronavirusas nustatytas jau keturiems pacientams.

Pirmoji koronavirusu užsikrėtusi moteris į gydymo įstaigą atvežta balandžio viduryje, ji karščiavo, buvo pneumonijos požymių, tačiau atlikus tyrimą dėl koronaviruso gautas neigiamas rezultatas. Dėl to, pasak ligoninės atstovės, moteris buvo perkelta į bendrą palatą su dar keturiomis pacientėmis.

Koronavirusas moteriai, anot J. Kuzmickaitės, nustatytas tik nusprendus perkelti ją į Slaugos kliniką.

Kaip informuoja ligoninės atstovė, koronavirusas patvirtintas vienai iš keturių kartu su infekuota paciente toje pačioje palatoje gydytų moterų. Kitų trijų pacienčių testai yra neigiami. Dar du infekcijos atvejai nustatyti pacientams, gydytiems gretimose palatose.

Visi keturi pacientai su patvirtintais infekcijos rezultatais buvo gydomi Vidaus ligų skyriuje, jie šiuo metu pervežti į Kauno klinikinę ligoninę, jų palatos Respublikinėje Kauno ligoninėje dezinfekuojamos. Pacientai, gydyti su infekuotaisiais, hospitalizuoti kitose palatose po vieną ir yra stebimi.

Anot J. Kuzmickaitės, sąlyti su užsikrėtusiais asmenimis galėjo turėti apie 90 medikų.

„Per šiandien ir rytoj planuojame ištestuoti visus Terapijos klinikoje dirbančius asmenis, kai kuriems iš jų tai bus nebe pirmas testavimas“, – teigė ji.

Ligoninės atstovės teigimu, Terapijos klinikoje dirba 172 žmonės: gydytojai, slaugytojos, jų padėjėjai.

Kol aiškinamasi infekcijos šaltinis, ligoninė naujų pacientų į Vidaus ligų skyrių nepriims.

Antradienio duomenimis, koronavirusu Lietuvoje iš viso užsikrėtė 1423 asmenys, mirė 47 žmonės. 

Gairės: Respublikinės Kauno ligoninės pacientai, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, koronavirusas Kaune, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Ha ha

Senos zinios senas straipsnis.

Gg

Pas jumis galvelese coronkes zidinys atsirades.

Lina

Gal geriau tegu išmoksta medikai dirbti nes jie patys nesupranta ka darbe veikia ligoniai tikrai nėra gydomi jie kai lėlės guli ir tiek gydytojai nesugeba suduoti vaistų nuo ju esmeninių ligų todėl žmonės miršta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS