Ringaudų gyventojai sportuoti jau renkasi modernioje sporto aikštelėje | kl.lt

RINGAUDŲ GYVENTOJAI SPORTUOTI JAU RENKASI MODERNIOJE SPORTO AIKŠTELĖJE

  • 5

Ringaudų kaimas, kuriame gyvena per 4 tūkst. gyventojų, pagaliau turi aikštelę, kurioje gali sportuoti. Jos atidarymas tapo dviguba švente, mat sutapo su penkioliktuoju Ringaudų bendruomenės gimtadieniu.

Pasak Ringaudų bendruomenės pirmininkės Rūtos Slivinskienės, erdvės aktyviam vietos gyventojų laisvalaikiui labai trūko. "Anksčiau tie, kurie norėjo pamėtyti į krepšį ar pažaisti tinklinį, tai galėjo daryti tik privačiose teritorijose arba Akademijos seniūnijoje. Džiaugėmės kaimyninėje seniūnijoje esančiu Ugnės Karvelis gimnazijos aikštynu ir galimybe už patrauklią kainą pažaisti Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) sporto bazėje. Tačiau ASU prijungus prie VDU, geros sąlygos ir palankios kainos baigėsi", – neslėpė R.Slivinskienė.

Bendruomenė nenuleido rankų ir galimybė sutvarkyti ir atnaujinti prie Ringaudų bendruomenės centro esančią viešą erdvę, rekonstruojant seną tinklinio aikštelę į daugiafunkcę sporto aikštelę ir pritaikyti ją krašto gyventojų patogiam, tikslingam, aktyviam laisvalaikiui praleisti bei sukurti palankią socialinę aplinką atsirado įgyvendinant LEADER projektą.

Jo vertė 66 tūkst. eurų, o skirta parama sudarė 52,8 tūkst. eurų. Viešų erdvių ir infrastruktūros atnaujinimo bei įrengimo projektas pradėtas vykdyti dar 2018 m. balandį.

"Projekto metu buvo organizuojamos talkos, o bendruomenės žmonių indėlis savanorišku darbu buvo neatskiriama projekto įgyvendinimo dalis. Teko išlieti nemažai prakaito: rauti medžių šaknis, genėti sumedėjusius krūmus, rinkti šiukšles ir nuolat tvarkyti aplinką. Ne kartą buvo nusvirusios rankos ir dingusi motyvacija, nes, rengiant paraišką projektui ir svaigstant apie galutinį rezultatą, nebuvo apgalvotos ir realiai įvertintos visos galimybės, ypač indėlio savanoriškais darbais. Kai bendruomenė neturi nei verslo, nei pajamų, gali prisidėti tik darbu. Buvo minčių net skelbti bendruomenės bankrotą ir viską užbaigti, nes gyventojai į skelbiamas ir organizuojamas talkas rinkosi labai vangiai", – dabar sunkumus su šypsena vardijo Ringaudų bendruomenės pirmininkė.

Projektą išgelbėjo Kauno rajono savivaldybė. "Kai kreipėmės pagalbos, mums nebuvo atsakyta neigiamai, sulaukėme palankaus Tarybos sprendimo dėl trūkstamos sumos – 7 935 eurų skyrimo", – džiaugėsi R.Slivinskienė.

Nors sporto oazės atidarymo iškilmės rengtos vieną iš ilgojo savaitgalio dienų, sulaukta didelio vietos gyventojų susidomėjimo, gausaus būrio svečių ir sportininkų. Daugiafunkcę aikštelę pašventino Tabariškių Kristaus Karaliaus parapijos klebonas Arminas Lukoševičius, o susirinkusiuosius pasveikino ir svarsčių kilnojimo rungtį pravedė Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Visockas.

Iš karto po atidarymo naujoje daugiafunkcėje sporto aikštelėje surengtas krepšinio turnyras 3x3. Jame varžėsi "Kreivarankių", "Tabariškių", "Mitkūnų", "Bartukų", "RBC" , "United", "Be šansų, seni!" ir "No Kepurytės" komandos.

GALERIJA

  • Ringaudų gyventojai sportuoti jau renkasi modernioje sporto aikštelėje
  • Ringaudų gyventojai sportuoti jau renkasi modernioje sporto aikštelėje
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Dviveidžiai

Akademijoj gimnazijos krepšinio aikštelėje Ringaudų seniūnijos vaikučiams statomas darželis.

>Fama< \\\\\.../////

Spaudi,pagal savo nosies spalvą ???????????????

Raimis

Špygą jum,o ne rajoną.Iš savo krabo žemes atsiimkit.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS