Šauliai dalijosi savo krauju | kl.lt

ŠAULIAI DALIJOSI SAVO KRAUJU

Lietuvos Šaulių sąjungos veikla neapsiriboja vien karinėmis stovyklomis ir mokymais.

Lietuvos Šaulių sąjungos veikla neapsiriboja vien karinėmis stovyklomis ir mokymais. Šeštadienį Kaune daugybė šaulių susirinko į pačių organizuotą renginį, skirtą donorystės skatinimui.

"Dovanodamas kraujo dovanoji gyvenimą", - pabrėžė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kraujo centro vadovė Jolanta Jeroch.

Konferencijos Karininkų ramovėje metu netrūko ir norinčiųjų ne tik gauti daugiau žinių apie organų bei kraujo donorystę, bet ir patiems tapti donorais.

Vienas tokių – Lietuvos Šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo II-osios rinktinės vadas Židrūnas Šadauskis. Galbūt ne vieną norintįjį duoti kraujo atbaido skausmo baimė? Ž.Šadauskis teigė, kad kol buvo imamas kraujas, jokių nemalonių potyrių nebuvo. Tai buvo trečias kartas, kai jis tapo kraujo donoru. "Sunkiausia yra prisiruošti", - šyptelėjo Ž.Šadauskis.

Kraujas buvo imamas ne iš visų norinčių. "Trūksta", - nesileido į kalbas su viena iš šaulių Kraujo centro darbuotojas. Merginai teks į centrą užsukti vėliau - nepraėjo nustatytas terminas nuo dienos, kai ji paskutinį kartą davė kraujo. 

Kauno klinikose donorų kraujo reikia nuolatos ir nedelsiant pacientams po sunkių traumų, nudegimų, chirurginių operacijų metu, gimdyvėms, naujagimiams, sergantiesiems onkologinėmis bei kitomis ligomis. Kraujo donoro gali būti kiekvienas sveikas 18 - 65 metų amžiaus asmuo, sveriantis ne mažiau nei 50 kg.

GALERIJA

  • Kraujo donorystė
  • Kraujo donorystė
  • Kraujo donorystė
  • Kraujo donorystė
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS