Savivaldybės taikiklyje – nemokamai suteiktų patalpų sutartys | kl.lt

SAVIVALDYBĖS TAIKIKLYJE – NEMOKAMAI SUTEIKTŲ PATALPŲ SUTARTYS

  • 2

Kažkada iš miesto nemokamai patalpas gavę, bet jokios miestui ar miestiečiams naudingos veiklos nedarančios organizacijos ir įstaigos turėtų sunerimti. Kauno miesto savivaldybė peržiūri visas nemokamai suteiktų patalpų sutartis.

Pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Petrausko, organizacijos, vykdančios prasmingą ir miestui reikalingą veiklą, gali būti ramios – jos ir toliau sulauks Kauno pagalbos.

„Atradome daug atvejų, kuomet nežinia kodėl miestui priklausančias patalpas gavusios, bet iš esmės verslu užsiimančios įstaigos miestiečiams priklausančiu turtu naudojasi nemokamai. Tai yra nesuprantama ir neleistina. Šiuo metu peržiūrime ir analizuojame visas savivaldybės kada nors pasirašytas sutartis“, - teigė G. Petrauskas.

Pasak jo, visos organizacijos, kurios negalės pagrįsti savo veiklos naudingumo miestui ir miestiečiams, turės išsikraustyti iš patalpų arba jas nuomotis. G. Petrausko teigimu, miestas ir toliau padės visoms organizacijoms, įstaigoms ir asociacijoms, kurios realiai prisideda prie miesto ir miestiečių problemų sprendimo.

Pateikė pavyzdį

G. Petrausko teigimu, Kauno savivaldybė siekia užtikrinti kokybiškų viešųjų paslaugų teikimą miestiečiams, todėl nevyriausybinio sektoriaus organizacijoms turi būti suteiktos kokybiškos patalpos. Tiesa, jau dabar yra žinoma tokių organizacijų, kurios veikia netinkamose ir apleistose patalpose, todėl savivaldybė siūlys joms persikelti į naujas ir geresnes patalpas.

„Pavyzdžiui, A. Juozapavičiaus prospekte įsikūrusios trys nevyriausybinės organizacijos. Tos patalpos yra avarinės būklės name. Todėl miestas šioms organizacijoms pasiūlys kur kas geresnes, sutvarkytas patalpas kitoje miesto vietoje“, - realų pavyzdį pateikė G. Petrauskas.

Visą atsilaisvinusį nekilnojamąjį turtą Kauno savivaldybė ketina sutvarkyti ir parduoti viešame aukcione, o gautus pinigus investuoti į mokyklų, darželių, gatvių ir kitų miestiečiams svarbių objektų ir paslaugų tobulinimą. Šiuo metu yra apie 140 organizacijų, kurios nemokamai naudojasi Kauno savivaldybei priklausančiomis patalpomis pagal panaudos sutartį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kokie kriterijai organizacijos naudingumo ? CARO PADCHALUJAMS UŽ DYKĄ?

aciu tvarkosi

Bus saviems patalpu uzdyka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS