Šeimos santykių institutas konsultuos ir pakaunės gyventojus | kl.lt

ŠEIMOS SANTYKIŲ INSTITUTAS KONSULTUOS IR PAKAUNĖS GYVENTOJUS

  • 3

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Rūta Černiauskienė ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė aplankė Šeimos santykių institutą, kuris nuo šių metų teikia psichologinio konsultavimo paslaugas ir pakaunės gyventojams. Kartu su organizacijos direktore Roma Šerkšniene ir projektų vadove Živile Keryte buvo aptartos galimos bendradarbiavimo kryptys, pagrindinės paslaugų gavėjų grupės ir kitos aktualios problemos.

„Esame jauna, aktyvi ir nuolat auganti bendruomenė. Todėl nenuostabu, kad, daugėjant gyventojų, neišvengiamai atsiranda ir problemų. Norisi suteikti reikiamą paslaugų prieinamumą ir užtikrinti kokybę, bet ne viską galime padaryti patys“, – kalbėjo V. Makūnas.

Šeimos santykių institutas yra nevyriausybinė organizacija, turinti daugiau kaip 20 metų patirtį, vykdanti įvairiais psichosocialines programas įvairioms gyventojų grupėms – vaikams, suaugusiesiems, šeimoms, poroms, padedanti joms įveikti įvairias krizines situacijas ir ugdyti streso įveikimo, bendravimo, emocijų valdymo ir problemų sprendimo įgūdžius.

Numatoma, kad, teikiant paslaugas Kauno rajono gyventojams, bus taikomi įvairūs metodai: vaikų, suaugusiųjų, šeimų, tėvų, poros konsultavimas, šeimos mediacija ir pagalba grupėje, atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip amžius, gyvenimo etapas, taikyti sprendimai ir pastangos įveikti krizinę situaciją, rizikos lygis, tarpusavio santykių sunkumai ir šeimos sistemos sutrikimas.

Norėtųsi, kad gyventojai drąsiau kreiptųsi pagalbos, nes tai vis dar yra stigma.

„Paslaugas organizuojame pagal asmenų poreikius ir išgyvenamos krizės padarinius. Prieinama ir laiku suteikiama pagalba asmeniui ir jo artimiesiems yra aktuali ir išliekanti problema visuomenėje. Norėtųsi, kad gyventojai drąsiau kreiptųsi pagalbos, nes tai vis dar yra stigma“, – teigė R. Šerkšnienė.

Laiku ir tinkamai suteikta psichologinė pagalba asmeniui, patiriančiam krizę, ir jo artimiesiems gali padėti efektyviau spręsti ar išvengti ateityje kilsiančių sunkumų. Suteikta pagalba gerina asmens gyvenimo, savikontrolės ir emocijų valdymo įgūdžius, mažina depresiją, nerimą ir stresą, o tai padeda laiku įveikti asmens krizes įvairiais gyvenimo tarpsniais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

priviso tūkstančiai organizacijų- institutų panašių vainas į kitą..... ir švaistomi pinigai,kalbos dėl kalbų. Kada pasibaigs pinigų švaistymas???

Ir

Kam tas institutas reikalingas apart pačių ten dirbančių tinginių

dar viena nupizejusiu darmajiedziu islaikytiniu

sarage susikure , dabar jau braunasi ir y Pakaunes seimas , draskys seimas,grobs vaikus is tevu, privedines vaikus prie savizudybiu......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS