Simbolinės žvakutės pėstiesiems: susimąstykime dėl savo ir kitų saugumo kelyje | kl.lt

SIMBOLINĖS ŽVAKUTĖS PĖSTIESIEMS: SUSIMĄSTYKIME DĖL SAVO IR KITŲ SAUGUMO KELYJE

  • 3

„Kiekvienas iš mūsų yra pėsčiasis – net ir vairuotojas, einantis iki savo automobilio. Būkime sąmoningi, rūpinkimės savimi. Supraskime, jog kelyje mes turime saugoti ne tik save, bet ir kitus eismo dalyvius. Pėsčiasis, dėvėdamas atšvaitą ar kitą šviesą atspindintį elementą tamsiu paros metu, apsaugo savo sveikatą ir gyvybę“, - vakar sutiktiems gyventojams sakė Kauno vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) pareigūnas.

Šiemet sausio mėnesį Kauno apskrities keliuose jau yra žuvę 3 pėstieji eismo dalyviai, visi jie žuvo tamsiu paros metu ir neturėdami su savimi jokio šviesą atspindinčio elemento. Siekdami užkardyti tolimesnius skaudžius eismo įvykius, antradienį Kauno apskr. VPK pareigūnai Kaune vykdė dar vieną neeilinį reidą.

Jo metu sutiktiems pėstiesiems dalino ne tik įspėjimus dėl neatsakingo elgesio kelyje, bet ir žvakutes, taip bandydami atkreipti gyventojų dėmesį ir didinti jų sąmoningumą.

„Matyt visuomenė dar nėra įsisavinusi šios gyvybiškai svarbios informacijos, jog atšvaitas gali išgelbėti gyvybę. Tai, kad iki šiol jiems patiems nieko dar nėra nutikę, nereiškia, jog skaudi nelaimė kelyje niekada nenutiks“, - sakė Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai, užfiksavę 10 pėsčiųjų padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Pareigūnai ragina gyventojus išeinant iš namų nepamiršti įsisegti atšvaito ar su savimi turėti kitą šviesą atspindinti elementą. „Visi mato savo artimuosius vaikus, senelius, tėvus vaikščiojančius be atšvaito, žino, tačiau nesivargina papasakoti apie tai, kad tas mažas, sunkiai prisimenamas, dažnai namuose paliekamas, šviesą atspindintis elementas, gali išgelbėti gyvybę. Kai nutinka skaudi nelaimė, tuomet tai pasiekia daugelį, bet dažnai jau būna per vėlu kažką pakeisti“, - primena gyventojams Kauno apskrities policijos kapelionas Tomas Karklys.

GALERIJA

  • Simbolinės žvakutės pėstiesiems: susimąstykime dėl savo ir kitų saugumo kelyje
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

cirkas 2

Kalnieciuose, Savanoriu kovo 11 , luksio , sankryza,.PESCIAJAM uzsidegus zaliam zmogeliukui-sviesoforui , skranda 2-3 per geltona, o siandien dar ir per raudona sviesora skraide nuo luksio puses. kameros yra , perziurekite. Ka gali (pries tokius skraidunus padeti apsviestame kelyje , sankryzoje, kai eini per zalia ir atskrenda per raudona teisuolis ,,vairuotojas") DEGANTIS ZALIAS ZMOGELIUKAS IR ATSVAITAS?

cirkas

KET atsvaitu devejima numato neapsviestuose keliu ruozose. cia matome aiskia nuotrauka, gatve apsviesta , o zmogui bandoma yteigti ,kad jis neva kazka pazeidzia, dar ir galimai psichologiskai meginama paveikti , su ta zvakute.Tik klaustukas ar sioje vietoje reikalauja KET deveti atsvaita?kitas klaustukas , ar nepazeidzia kiti , savo poelgiu ko nors?

komedija

Cirkas Kaune! Gal kapelionas susirūpintų ne atšvaitais, bet neveikiančiomis kameromis gatvėse? Kiek pinigų mokėta už niekada neveikusias kameras?:) Kas prasisuko? Kas gali paneigti, jog atšvaitai toks pats biznelis? Siūlau eksperimentą: tegul kapelionas įsisega atšvaitą ir eina pėsčiųjų perėja...Mes pažiūrėsime kaip jį atšvaitas išgelbės nuo gatve skrendančio girto vairuotojo...Taisyklės reikalingos ne žaidimams, bet eismo dalyvių saugumui. Jeigu įsitikini eismo dalyvių saugumu, tai ir eini per gatve...Kuo čia dėti šviesoforai, atšvaitai ir kt. niekai? Gal dar sugalvos pėsčiųjų perėja šokinėti viena koja?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS