Širšės atakuoja kauniečius | kl.lt

ŠIRŠĖS ATAKUOJA KAUNIEČIUS

Širšės, vapsvos niekada nedžiugino žmonių. Šią vasarą jos itin suaktyvėjo.

Širšės, vapsvos niekada nedžiugino žmonių. Šią vasarą jos itin suaktyvėjo.

Per šių metų liepą Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties medikai teikė pagalbą 29 vabzdžių sugeltiems kauniečiams. Vien praėjusią savaitę tokių buvo 7.

Dažniausiai kauniečiai kreipėsi dėl įgėlimų galvos ar veido srityse. Anot Irenos Dabulskienės, stoties slaugos padalinio vadovės, tokie įgėlimai yra patys pavojingiausi. Skausmingiausiai gelia širšės.

Pažeistą vietą ne tik suskausta, parausta, bet kartais atsiranda rimtesnių alerginių reakcijų: ima dusinti, tinti. Tuomet reikėtų nedelsiant kreiptis į medikus. 

Išvengti širšių, bičių ir vapsvų įkandimų yra sunku, bet įmanoma: reikia plauti kūną, ypač rankas, kad vabzdžiai nejaustų sklindančio saldaus ar kitokio kvapo. Taip pat vengti lizdų, nevalgyti gamtoje vaisių, ypač arbūzų, nes būtent privilioja smagures širšes ir kitus vabzdžius.

Mirtinų vabzdžių įgėlimų tiek šią vasarą, tiek praeitą Kaune nebuvo užfiksuota.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rita

pas mane garaze buvo susisukę širšės lizdą, aš ji nejudinau, mačiau kaip jos prižiūrėjo ji ,rupinosi juo.Po kiek laiko pradejo ju spiečius skraidyti,matonai issrito ju vada.Nieko jis man nedarė,as joms, susidraugavome,budavo pasitinka atvaziuojant ,paskraido aplink.Vienu žodžių draugavo,kita meta vel i tą patį lizdą buvo apsigyvene ir nieko.Nieko nedaryk joms,jis nedarys nieko blogo tau.Keista,bet aš su jomis pasikalbedavau, puikios širšės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS